Gods Will Be Watching vaří survival simulaci z minima
zdroj: tisková zpráva

Gods Will Be Watching vaří survival simulaci z minima

2. 5. 2013 10:50 | Téma | autor: Ladislav Loukota |

Vizuálem sice působí jako retro adventura, krátká nezávislá hra Gods Will Be Watching You je však především atmosférickou simulací skupiny přeživších snažících se opravit rádio a zavolat pomoc. Herní doba je omezena čtyřiceti virtuálními dny, přičemž panáci nejen, že umírají podvýživou a nemocemi, ale navíc mají i vydatné deprese. Stačí deset dnů, aby půlka týmu zešílela a utekla. Někde u dvacátého dnu pak hráč jako velitel skupiny začne seriózně zvažovat kanibalismus zbylé druhé půlky…


Gods Will Be Watching You je hrou vytvořenou pro nezávisláckou soutěž Ludum Dare 26, jejímž hlavním tématem je minimalismus. Hra sama to skvěle předvádí jak jedinou herní obrazovkou, tak i hudební a herní složkou. Jediný den lze vykonat pouze pět akcí. Ze šesti panáků (plus psa) někdo umí lovit, jiný opravovat, další zase léčit. Většina panáků má jen jedinou unikátní akci, leč z minima permutací hra dovede vyčarovat urputný boj s osudem, který je radost sledovat.

S postupným odpadáváním týmu je obtížnost šroubována do dalších výšin, a je třeba volit mezi pokusem o co nejrychlejší opravu rádia a urputným plánováním shánění potravin, léků a skupinových sezení. Tenhle "simulátor deprese" je hratelný v prohlížeči na tomto odkazu a dle RPS jde o momentálně nejlepší hru v Ludum Dare 26.

Nejnovější články