E3 2012: záznam z tiskové konference EA
zdroj: tisková zpráva

E3 2012: záznam z tiskové konference EA

4. 6. 2012 21:00 | Téma | autor: Redakce Games.cz |

Po Microsoftu si svoji tiskovku odprezentovali i Electrnic Arts. Zatím pro vás máme textový report toho nejdůležitějšího a za pár hodin vám přineseme i záznam našeho komentovaného videa. Očekávaný a zimně laděný Dead Space 3 nastartoval tiskovou konferenci Electronic Arts. Vypadá to, že se s hororem můžeme rozloučit a nastupuje víceméně čirá akce. Nově přibyl dříve oznámený kooperativní mód a hra tak z videa trochu připomínala Gears of War se spoustou filmových a explozivních momentů. Včetně drsných hlášek plných nadávek. Zajímavý byl ale konec prezentace, kdy se oznámilo datum vydání - únor 2013, ale hlavně Isaaca spolkla velká příšera a hlavní hrdina tak putoval jejími útrobami až...

Madden 2013 se snaží zapůsobit monologem profesionálního hráče, což ale není v této podobě něco, co bychom v našem koutku světa ocenili. Bude pohánět Infinity Enginem, vše by mělo být realističtější, hlavně v oblasti fyziky. Opakuje se to, co jsme slyšeli u FIFA 13, tedy, že fyzické dispozice hráče určí jeho interakci s ostatními hráči, zda projde, uteče, položí míč. Objeví se samozřejmě Legacy mód, kde za zkušenosti vylepšujete hráče atd.

Po veleúspěšných This Sims Social přichází další známá značka na Facebook - SimCity Social. Klasická facebookovská sociální hříčka na motivy SimCity. Proč ne? Pro tradiční hráče má pak EA v rukávu klasické SimCity. Vaše rozhodnutí by měla ovlivnit nejen vaše město, ale i sousední regiony a EA slibují také neustálé přidávání dynamických úkolů, které budou muset hráči zvládat. První ukázky z chystaného SimCity vypadají skvěle. GlassBox Engine, na němž hra běží se opravdu snaží a míra detailu je velmi sympatická. Více toho asi není třeba dodávat ke klasickému systému hraní, více uvidíte na videích u nás.

Po mírumilovném Sim City přišel Peter Moore a Patrick Bach (neplést s Martinem) a představili Battlefield 3 Premium, o kterém jsme psali zde.

SWTOR představí novou planetu, nové companiony, nové prvky, novou rasu a od léta by měla být hra do patnáctého levelu (což moc není) zdarma. Ale stačí to na osahání si jejích principů. Jenže tyhle bonusy měly přijít dřív.

Dalším pánem na holení byl nový Medal Of Honor: Warfighter. Jeho prezentace nijak výrazně nepřekvapila. Adekvátní tří áčková válečná střílečka, kterých jste už hráli několik. Nechybí velké výbuchy, skripty, zpomalovačka při útoku místnosti, ovládání velkých kulometů, snipeři, tear one vojáci... Moc pěkný byl ale útok na pláži a některé další momenty. Po vizuální stránce taky docela lahoda, stejně jako záběry z “globálního” multiplayeru, který vypadal jako pořádný nářez, možná taky díky ostrému songu od Linkin Park.

Prezentace FIFA 13 se zaměřuje na leitmotiv dneška, tedy propojení všech a všeho. Hráči si mohou přenést uložené hry z FIFA 12 do 13, takže začnou na stejném místě v tabulce. FIFa 13 se podívá na iOS zařízení. Nová umělá inteligence byla prý inspirována genialitou Messiho při útočení. Hráči budou hledat lépe prostory, lépe budetete zvládat souboje jeden na jednoho.

U nás prakticky neznámá a nijak oblíbená UFC zabrala kousek ze záře reflektorů, zvláště díky prodloužení smlouvy EA s UFC. Takže těch pár fandů téhle rozhodně ne špatné hry se může radovat.

Osvědčení Prodigy doprovodili trailer na Need for Speed: Most Wanted. Svou roli opět sehraje sociální konektivita, kdy se budete snažit být nejvíce proslulými (neblaze) jezdi ze svých přátel. Pravdou je, že onen slibovaný návrat ke kořenům zněl celkem uvěřitelně. Tohle může být vážně dobrá hra.

Sedm divů CryTeku v Crysis 3 - různá prostředí, v každém na vás bude čekat něco trochu jiného. Jinak ukázka Crysis 3 vypadá jako tradiční Crysis, jen trochu hezčí, lepší a zajímavější. Používají se střelné zbraně, používají se schopnosti obleku a to v moc pěkném prostředí. A dojde i na Rambo moment - luk versus helikoptéra! Nemůže chybět ani jeden z mnoha filmových (nebo CoD-like) momentů - připevnění náloží, výskok z velký výšky a zmáčknutí detonátorů. Boom!

A tím vážění a milí tiskovka Electronic Arts skončila. Bohužel nedošlo na Command & Conquer: Generals 2, ani na mnou pořád naivně očekávaný Mirror’s Edge 2. Snad příště.

Nejnovější články