Blogy z LA: E3 versus Ouya
zdroj: tisková zpráva

Blogy z LA: E3 versus Ouya

15. 6. 2013 16:16 | Téma | autor: Miloš Bohoněk |

E3 skončila, je nejvyšší čas na nějakou kauzičku! Úsměvnou přetahovanou předvedla ESA, organizátor výstavy E3, s autory konzole Ouya, androidího hitu z Kickstarteru. Lidé kolem „nového druhu videoherní konzole“ se rozhodli E3 navštívit, ale aby se drželi svého otevřeného přístupu, odmítli si pronajmout plácek na samotném výstavišti, kam je přístup logicky omezen. Svou prezentačku postavili na parkovišti přes ulici od LACC.

ESA se cítila podvedená, že se nějaká herní společnost přiživuje na popularitě E3, aniž by přispěla do kasičky. To je normální, bez expa by se tu Ouya těšila zlomkovému zájmu. Reakce organizátorů E3 už byla z trochu jiného soudku: Rozhodla se na vedlejší parkoviště, které vizuálně dělí LACC od Ouya exhibice, umístit velký přívěs. Když jste se tak od jižní haly výstaviště dívali směrem k Ouye, viděli jste pouze anonymní bílý vlek.

Jak píše IGN, ještě v ten samý den navíc někdo informoval losangeleskou policii, že Ouya nemá prostory řádně pronajaté a jejich show by se měla zavřít. Strážníci však dospěli k závěru, že věci jsou v pořádku a jak následně informoval oficiální Twitter účet konzole, páni z LAPD si dokonce vysloužili reklamní trička. Úplatky!

Tím ovšem nekončíme. Ouya na blokádu rychle reagovala a na budovu před přívěs vyvěsila veliký oranžový banner, čímž při pohledu z výstaviště opětovně upoutala pozornost. Nemluvě o tom, že svou show dělala řádně hlasitou a i přes rušnou silnici si jí nešlo nevšimnout.

Zvětšit zdroj: tisková zpráva

Celá věc pak usedla už do krapet hloupého sentimentálního tónu, když někdo z Ouyi pronesl následující: „Toto jsou skuteční hrdinové E3. Fízlové & organizátoři z ESA nedovolili dětem vstup [na výstaviště], protože nosila Ouya trička!“ Vše doprovodili fotkou. Zní to dojemně, ale někdo tady jaksi zapomíná, že E3 je jen pro zvané a návštěvníkům musí být aspoň 17 let.

Inu, aspoň jsme se měli čím bavit. Na závěr podotknu, že Ouya se na americký trh dostane už 25. června, a že my s Pavlem jsme její E3 stánek vždy jenom minuli při cestě kolem. Oujé.

Nejnovější články