Blizzard: Activision nám do designu nikdy nekecal
zdroj: tisková zpráva

Blizzard: Activision nám do designu nikdy nekecal

12. 9. 2012 13:13 | Téma | autor: Adam Homola |

Activision nemá u hráčů zrovna nejlepší reputaci. Ale na druhou stranu, na koho se nenadává? Možná tak na GOG. Čas od času má někdo pracující pod hlavičkou Activisionu koule a vyjde se svým názorem ven. Naposled to byl Tom Chilton z Blizzardu, jeden z hlavních lidí za World of WarCraft. Hrdě totiž prohlásil, že jim do designu šéfové z Activisionu nijak nekecají a jen naslouchají. Samozřejmě, že Blizzard má v Activision poměrně unikátní pozici, ale i tak je to příjemné potvrzení.

“Tak já to teda řeknu veřejně. Activision má mezi našimi hráči dost neférovou reputaci, stejně jako Bobby Kotick. Pro šéfy Activision děláme prezentace dvakrát do roka, někdy jen jednou za rok. Pokládají nám inteligentní otázky a ptají se, proč děláme zrovna to, co děláme. Nikdy nám ale ohledně designu her nic nenařídili, dokonce ani nic nenaznačili,” řekl Chilton na nedávné Ask Me Anything na Redditu.

Nechcete Chiltonovi věřit? Nevěřte. Pochopitelně se šéfové Activisionu asi nebudou chovat úplně stejně ke všem svým vývojářům a někde si podmínky diktovat budou. Zrovna v případě Blizzardu bych ale Tomovi klidně věřil - vždycky jednou za čas vystrčí maskovaní anonymové růžky na diskuzní fóra a naznačí, že Bobby Kotick je sice šéfem Activisionu, ale Mike Morhaime (šéf Blizzardu) má ve firmě tak silnou pozici, že si v podstatě může diktovat podmínky.

Aby taky ne, když za posledních dvacet let jeho firma vyprodukovala jedny z největších hitů ve svých žánrech, ve kterých pořád dominují. Navíc spousta informací z médií o Activison potažmo Kotickovi jsou hodně, ale opravdu hodně daleko od pravdy. Je snadné všechna rozhodnutí, která se hráčům nelíbí, svádět na korporátní šéfy, ale ne vždy je všechno tak temné, jak by se mohlo zdát. Nedávno taky BioWare prohlásili, že je EA nenutí k výrobě Mass Effect 4, ale mají kreativní svobodu. Stejně jako Blizzard.

Nejnovější články