Bethesda: DOOM 4 jsme neodpískali
zdroj: tisková zpráva

Bethesda: DOOM 4 jsme neodpískali

21. 10. 2011 18:30 | Téma | autor: levis |

Update (18:30): Tak nakonec všechno dobré. Bethesda kompletně popřela celou zprávu serveru Kotaku. "Vývoj jakéhokoliv budoucího titulu id Software jsme v žádném případě neodsunuli, ani na konkrétní datum, ani na neurčito," napsal na Twitteru viceprezident marketingu Pete Hines. Co to znamená? Buď byl DOOM 4 skutečně v ohrožení a id Software cítili potřebu vynést to novinářům, aby vzbudili sympatie u hráčské obce, anebo spíš jen Kotaku čerpalo ze špatného zdroje. Tak jako tak dobrá zpráva na konec týdne (thx PigNick za upozornění).

Původní článek: Také jste si mysleli, že hry jako DOOM 4 mají budoucnost a finance na vývoj dopředu zaručené, ať se děje, co se děje? Zdá se, že v tomhle ohledu pro nás Bethesda nachystala nepříjemné překvapení. Zdroje z firmy totiž mluví o tom, že kvůli ne zcela uspokojivému startu střílečky Rage se na setkání akcionářů v Dallasu rozhodlo, že Bethesda dál nebude financovat vývoj DOOM 4. Tím by hra byla "odložena na neurčito", informuje Kotaku.

DOOM 4 byl oficiální cestou oznámený v roce 2008, i když od té doby jsme se o jeho náplni moc nedozvěděli a stejně tak jeho vývojáři z id Software nevydali žádné obrázky či videa. Ačkoliv Rage třeba na serveru Metacritic zatím drží průměrné hodnocení mezi 89-83 body, jeho vydání doprovodila kauza s nekompatibilitou na různých GPU a prodeje, které vzhledem k obřím nákladům na vývoj asi nedosáhly očekávání Bethesdy.

To vše se prý mělo podepsat na rozhodnutí akcionářů Bethesdy a Zenimaxu, kteří prý DOOM 4 odpískali "z nedůvěry k současnému projektovému managementu id Software".

 

Nejnovější články