90letá japonská babička je nejstarší herní streamerkou. Miluje GTA V
zdroj: http://www.guinnessworldrecords.com

90letá japonská babička je nejstarší herní streamerkou. Miluje GTA V

19. 5. 2020 13:50 | Téma | autor: Šárka Tmějová |

Kdo tvrdí, že z hraní člověk vyroste? Paní Hamako Mori alias Gamer Grandma letos oslavila 90. narozeniny a její hráčská kariéra je delší než životy spousty jejích spoluhráčů. K hraní poprvé přičichla před 39 lety u japonské konzole Cassette Vision, dnes hraje primárně na PlayStationu 4. Aktivně také streamuje a dostala se do Guinnessovy knihy rekordů coby nejstarší streamerka her na světě.

Hamako Mori se narodila 18. února 1930, pochází z města Macudo v japonské prefektuře Čiba a k hraní ji skoro před čtyřiceti lety poprvé popíchly děti. „Vypadalo to zábavně, přišlo mi nefér, že si smí hrát jen děti. Přišlo mi, že by můj život byl mnohem zábavnější, kdybych uměla hrát. Tak jsem začala, zpočátku tedy jen, když se nikdo nedíval,“ říká Hamako o svých herních prvopočátcích.

Svůj první Cassette Vision má schovaný, stejně jako většinu konzolí a her, které následovaly po něm. Koneckonců, má s nimi spjatých mnoho skvělých vzpomínek. Momentálně ji nejvíc baví akční tituly: „Dlouho jsem se jim vyhýbala, protože se mi zdály obtížné. Současné akční hry ale vypadají úžasně a velmi často v nich postavy hrají skuteční herci. Jsem jimi teď posedlá.“

Hamako Mori Gaming Grandma zdroj: http://www.guinnessworldrecords.com

Hamako velmi učarovalo třeba Grand Theft Auto 5, prý proto, že jí připomíná sledování akčního filmu a zároveň také z jednoho trochu kuriózního důvodu: „Mám ho nejradši, protože má věkové omezení, takže ho nemohou hrát děti!“

Své hraní pod přezdívkou Gamer Grandma (Hráčská babička) také streamuje, její kanál na YouTube odebírá přes 250 000 lidí. Snaží se přispívat zhruba třikrát až čtyřikrát měsíčně a prý si velmi užívá komentáře a pozornost diváků. Překážky v obtížnosti zřejmě opravdu překonala, protože se mezi jejími streamovanými tituly objevuje dokonce i Dark Souls 3. Nezalekne se ani hororů nebo stříleček. Vysílá v japonštině, k některým videům jsou k dispozici anglické titulky.

Hamako Mori Gaming Grandma zdroj: http://www.guinnessworldrecords.com

„Jsem na tomhle světě už hodně dlouho, takže můžu říct, že hrát takhle dlouho hry byla správná volba koníčku. Svůj život si užívám – je růžový,“ dodává Hamako, které její vášeň vysloužila zápis v Guinnessově knize rekordů.

Nejnovější články