V Empire of Sin si zahrajete za Romerovu skutečnou prababičku, drsnou Elviru Duarte
zdroj: Paradox Interactive

V Empire of Sin si zahrajete za Romerovu skutečnou prababičku, drsnou Elviru Duarte

11. 5. 2020 12:15 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Tahová strategie Empire of Sin zasazená do prohibičních 20. a 30. let minulého století bude stát na silných postavách, které se přidají do vašich mafiánských řad a s jejichž pomocí vybudujete vlastní impérium. Jednou takovou postavou bude i Elvira Duarte Morales, úspěšná podnikatelka a prababička jednoho z tvůrců hry, Johna Romera.

Při příležitosti včerejšího Dne matek se ústřední představitelé studia Romero Games, Brenda a John Romerovi, rozhodli přiblížit jednu z hratelných postav – postarší dámu Elviru Duarte Morales. Jde o skutečnou podnikatelku a prababičku Johna Romera, která si před dávnými lety nežila vůbec špatně.

Své podnikání postavila na lehkých děvách, když se stala majitelkou tří nevěstinců v Mexiku a šéfovala jim dlouhých 20 let. Co ukončilo její podnikání? Nebyla to kulka nemilosrdného konkurenta, jak byste možná čekali. Tato dáma, která prý chodila po světě s vtipkujícím papouškem na rameni, vyhrála v loterii a sama si tak určila čas odchodu do důchodu.

zdroj: Paradox Interactive

Tato zajímavá minulost se ve hře projeví například tak, že díky Elviře budete mít o pětinu levnější vylepšování bezpečnosti v nevěstincích. Nakolik je skutečný i fakt, že se Elvira umí ohánět Thompsonem, už Romero neprozrazuje.

Ale ještě pozoruhodnější je její schopnost ovládat své nepřátele. S pomocí fialového prášku je okouzlí natolik, že se na několik kol přidají na její stranu a nemají pak problém vraždit své druhy. Myslíte si, že s pominutím efektu podivné látky se z nich stanou opět nepřátelé? Kdepak, látka je pro ně smrtící.

Empire of Sin zdroj: Paradox Interactive

Elvira každopádně nebude žádná křehotinka. I ve svém věku dokáže nadělat paseku a jak nepřátelé, tak spojenci by se před ní měli mít na pozoru. Jen mě překvapilo, že se v Empire of Sin budou vyskytovat podobné nadpřirozené prvky, doufal jsme v ryze seriózní strategii z málo vytěžovaného prostředí.

Na závěr ještě jedna drobná zajímavost – vzhled herní postavy nevychází z Romerovy prababičky, ale jeho babičky.

Empire of Sin vyjde na podzim na počítačích, Switchi a konzolích PlayStation a Xbox (takto bez specifického označení to vyznívá, jako by se hra chystala i na novou generaci).

Nejnovější články