PG Challenge Spring - rozhovor
zdroj: tisková zpráva

PG Challenge Spring - rozhovor

30. 4. 2001 0:00 | Rozhovor | autor: Redakce Games.cz |

Tento víkend proběhne v Kněževsi u Prahy největší česká lanparty s 300 hráči a rozhovor s ProGamers přináší doplňující informace.


Rozhovor s ProGamers o PG Challenge Spring 2001

Autor: Leon & jd
Publikováno: 30.dubna 2001

Obrázek zdroj: tisková zpráva Před časem jsme si s Progamers (resp. s bratry Pavelkovými) povídali o konceptu celého projektu zaměřeného na kompetitivní hraní a přípravách na největší lanparty u nás - PG Challenge Spring 2001. Od té doby již nějaký ten týden uplynul a tak určitě nejen nás zajímají nejnovější informace o přípravě tohoto monstrózního turnaje, který se uskuteční už tento víkend v halách v Kněževsi nedaleko Ruzyňského letiště.

WOL: Naše první otázka zní - kolik už se zaregistrovalo hráčů a jsou ještě nějaká místa vůbec volná?

Patrik Pavelka: V současné chvíli je zaregistrováno něco přes 290 hráčů. Naše kapacity jsou už téměř vyčerpány.

Vím, že došlo k určitým úpravám v samotných turnajích a dlouho jste třeba zvažovali hrací mapy pro Quake turnaj. V jakých turnajích a na jakých mapách se tedy nakonec bude bojovat? Předpokládám, že se bude jednat např. u Counter-Strike pouze o mapy obsažené v oficiální verzi (bez přídavných map packů atd.), což je možná trochu škoda...

Výběr map byl poměrně choulostivým problémem. Snažili jsme se příliš neoddálit od standardů běžných na světových soutěžích a zároveň jsme nechtěli ignorovat specifika naší scény. Proto jsme se mimochodem i rozhodli pro nepoužití map z externího map packu pro Counter-Strike. Tyto mapy, jakkoli dobré, bohužel u nás nejsou příliš rozšířeny. Konkrétně se bude soutěžit v následujících turnajích a v následujících mapách: QuakeWorld duel (dm2, dm4, dm6), Quake2 duel a Quake2 2on2 (q2dm1, q2dm3), Quake3:Arena duel (q3tourney4, q3dm6-tmp, ztn3tourney1), Quake3:Arena Teamplay (q3dm6-tmp, q3dm7-tmp, q3dm14-tmp), Counter-Strike Teamplay (de_nuke, de_dust, de_train, de_prodigy, de_cbble, de_aztec, cs_militia, cs_italy, cs_office). Dále následují turnaje StarCraft 1v1, StarCraft:BroodWar 1v1 a StarCraft:BroodWar 2v2, zde ale soubor map zahrnuje něco přes dvacet položek :) Jedná se vesměs o tzv. ladderové mapy.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Jaké výhry čekají na nejlepší a kdo je věnoval?

Díky firmě AMD máme letos na ceny přichystanou hotovost ve výši 100.000,- Kč. Rozdělena bude mezi vítěze všech turnajů. Dalšími cenou budou kopie naprosto čerstvé herní bomby od firmy CINEMAX, která si vlastně na PG Challenge odbude premiéru. Poslední cenou bude řada předplatných časopisu LEVEL.

Kolik lidí z ProGamers se na organizaci celé akce vlastně podílí a jak dlouho trvá něco tak velkého uspořádat? A myslíte, že si během průběhu akce najdete aspoň chvilku na samotné hraní? ;)

Na organizaci se podílí přibližně dvacet lidí z PG Teamu i mimo něj. Na PG Challenge jsme se prakticky začali připravovat hned po loňském říjnovém PQT. Tzn., že příprava nám zabrala přibližně půl roku. Co se hraní na akci týče, přestože většina členů našeho týmu patří mezi velmi schopné hráče, prioritou je pro ně spíš zdárný průběh akce. Takže s naším vlastním hraním samozřejmě příliš nepočítáme.

Je asi předem jasné, že se na turnaji sejde česká hráčská elita. Ale co některá hráčská celebrita ze zahraničí? Třeba i mimo soutěž...

Turnaje na tuto PG Challenge byly vyhlášeny pouze pro české a slovenské hráče. To se přirozeně odrazilo v zájmu hráčů ze zahraničí se této akce zúčasnit.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Také jsem zaslechl, že ženy a dívky mají na akci poloviční vstup. A můžou se opět hráči těšit na zpestření v podobě dívčin (foto), které vám na minulých akcích pomáhali s organizací? :)

Ano, dívky mají skutečně na naší akci poloviční vstupné. Je to alespoň nějaká naše snaha podpořit v kompetitivním hraní a v hraní PC her vůbec ženský element. A ano, i letos se hráči můžou těšit na teď už populární PG hostesky ;)

A kolik vlastně činí normální vstupné a jak pokrývá celkové náklady na akci?

Běžné vstupné se pohybuje od 390,- Kč do 490,- Kč, podle počtu turnajů, kterých se dotyčný hráč hodlá účastnit. Samotné vstupné nepokryje ani samotné náklady na pronájem haly, co teprve potom nábytek, spotřebovaná elektřina, ochranka, promítačky, ozvučení, atd., atd. Hráči i my máme štěstí, že se najdou firmy, které kompetitivnímu hraní buď pouze fandí, nebo ve spojení s naší akcí vidí možnost se dobře prezentovat. Zároveň bych v tuto chvíli rád poděkoval všem členům našeho týmu, kteří dobrovolně věnují spoustu svého volného času práci na projektu ProGamers. Naprosto nezištně se snaží udělat něco dobrého pro domácí herní scénu místo třeba toho, aby sami trénovali pro uplatnění svých vlastních herních ambicí. Jejich pomoci si moc vážím.

Na takových velkých turnajích se obvykle vyskytují značné problémy s počítačovou sítí, občas se vyskytne nějaký "hračička", který se místo hraní baví floodováním sítě apod. Jak jste na toto připraveni a jak se tomu snažíte zamezit?

Síť je vždycky choulostivým bodem organizace, o tom jsme se konec konců měli možnost přesvědčit i na posledním PQT. Věříme ale, že díky podpoře firmy 3com bude letos síť běhat dokonale. Kromě už základního faktu, že poběžíme na 1Gbit optické páteři, se jistě na funkčnosti sítě projeví i to, že všechny switche budou kompletně spravovatelné, budou moci měnit priority, „průtokovost“, atd.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Na závěr jedna trochu podrobnější otázečka pro všechny účastníky akce - PG Challenge Spring 2001 má začít v pátek 4.května ve tři hodiny odpoledne, ale kdy se skutečně začne hrát? Obvykle provází začátek i mnohonásobně menších lan-party řada problémů se sítí, nastavením všeho atd. A kdy by měli hráči přijet, aby nic důležitého (např. oficiální zahájení) nepropásli a zároveň byli rychle odbaveni u vstupu? ;)

Jak už jsi zmínil, hala bude pro hráčskou veřejnost otevřena v 15:00 a registrace bude běžet do 20:00. Do té doby by se měl každý, kdo se bude chtít účastnit jakéhokoliv z našich turnajů, zaregistrovat na místě. Samozřejmě, že registrace poběží dál přes celý víkend, ale pouze už jen pro Free Gaming sekci. V pátek večer, hned po uzavření registrace do turnajů, bude akce oficiálně zahájena, první zápasy začnou v sobotu brzy dopoledne.

Chtěl bys ještě něco na závěr vzkázat našim čtenářům?

Pokud se chcete podívat, jak pár kluků z Čech a Slovenska vyhraje o víkendu ceny v hodotě přes 100.000,- Kč, přijďte se na nás podívat. Určitě vás rádi přivítáme.

Zvětšit zdroj: tisková zpráva Díky za rozhovor a hodně štěstí při organizaci turnaje, kde se stejně zase uvidíme ;)

Mnohem více informací nejen o PG Challenge Spring 2001 naleznete na adrese ProGamers.cz. My tam samozřejmě nemůžeme chybět a pokud to bude jen trochu možné, přineseme vám během víkendu aktuální zpravodajství přímo z centra dění...

Leon & jd
připravil: jd





Leon&jd

Nejnovější články