Rollcage Stage II
zdroj: tisková zpráva

Rollcage Stage II

Vývojář:
Vydavatel:
Platformy:
Detail hry

10. 4. 2000 0:00 | Recenze | autor: Redakce Games.cz |

Rollcage Stage II - recenzeAutor: ACEPublikováno: 10.dubna 2000 •Nebezpečná ...


Rollcage Stage II - recenze

Autor: ACE
Publikováno: 10.dubna 2000

Nebezpečná rychlost
Celá filozofie počítačových her se postupem času mění. Mění se i styl a rychlost hraní her. Když před několika lety přišla firma Accolade s prvními závody motorek, kde se vyskytovaly kromě zatáček také kopečky nahoru a dolů, spousta tehdejších majitelů 286-tek měla z dynamické jízdy žaludeční problémy. S příchodem 3D akcelerátorů a výkonných počítačů se zvětšil framerate a tak dostali autoři her do ruky mocný nástroj – donutit hráče sledovat akci v ohromné rychlosti bez toho, aby ztratil přehled. Jedinou věcí, na kterou se bude muset spolehnout, jsou jeho reflexy a pokud možno co nejkratší reakční doba na neuronové cestě oko-mozek-ruka. Jednou z takových her, kde se chytnou pouze ti flexibilnější jedinci, je Rollcage, jehož druhý díl mám tu čest zrecenzovat.

První díl Rollcage vyšel před více než rokem a pro spoustu lidí znamenal velký šok, přes který se nebyli schopni přenést. Závody vozů s raketovým motorem, řítícími se rychlostmi přes 300 mil za hodinu jednoduše nestihne sledovat každý, při jízdě rozhodují v krizových situacích doslova milisekundy. Navíc mají auta ohromná kola umístěná uprostřed trupu, takže při převrácení na opačnou stranu se nemusí nijak znepokojovat a mohou pokračovat v jízdě (nedokážu ale pochopit, co se v takové situaci děje s řidičem :) Celá hra měla propracovaný a rychlý 3D engine s podporou D3D a Glide a byla doplněna perfektním soundtrackem. Celkově se jednalo o mimořádně úspěšný titul a je trochu s podivem, že od té doby až do vydání Rollcage Stage II přišly všehovšudy pouze dvoje dynamické a rychlé závody – Star Wars Episode 1 Racer a Wip3out na Playstation. Ale to už je jiný příběh.

Pokračování nebo datadisk?
První věc, které si u Rollcage Stage II všimnete, je použití prakticky stejného engine jako u prvního dílu. To jen dokazuje jeho výkonnost a stabilitu, navíc to autorům zaručilo hardwarovou nenáročnost, takže toto pokračování si může zahrát opravdu každý, kdo hrál předchozí díl. Díky tomu tak Rollcage Stage II vypadá spíše jako datadisk, avšak výčet nových vlastností je natolik velký, že to vystačí na celé plnohodotné pokračování. Navíc se ke hře dostane více lidí z těch, kteří první díl nehráli.

Prvním ohromným rozšířením je zvětšení počtu dostupných aut. V původním Rollcage to byla 4 různá auta a jedno bonusové. V tomto díle se nabídka rozrůstá na 20 různých aut, každé ve dvou barevných provedeních. Tato auta pochází od pěti různých fiktivních výrobců a každé z nich má svoje vlastní unikátní charakteristiky – výkon, akceleraci, maximální rychlost, odolnost a kvalitu zatáčení. Pochopitelně, že nejsou všechny vozy k dispozici okamžitě, ale jak už bývá zvykem musíte si lepší auta zasloužit. Přístup k nim se odblokuje v závislosti na vašem úspěchu v šampionátu. To v praxi znamená, že byste při závodech měli vždy dojet první. Pokud se tak nestane, výkonnější auto z hlavní ceny získá soupeř a můžete si být jisti, že v dalším kole ho už vůbec nepředhoníte. Základní jednoduchá auta mají navíc aktivní pouze některé zbraňové systémy, takže používat pokročilé metody eliminace nepřítele, musíte se snažit tak jako tak.

pokračování

Obrázek zdroj: tisková zpráva
Obrázek zdroj: tisková zpráva
Obrázek zdroj: tisková zpráva
Obrázek zdroj: tisková zpráva
Obrázek zdroj: tisková zpráva
Obrázek zdroj: tisková zpráva
Obrázek zdroj: tisková zpráva
Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva
Obrázek zdroj: tisková zpráva


Vývojář:
Vydavatel:
Platformy:
Detail hry

Nejnovější články