Flying Heroes
zdroj: tisková zpráva

Flying Heroes

Vývojář:
Vydavatel:
Platformy:
Detail hry

9. 5. 2000 0:00 | Recenze | autor: Redakce Games.cz |

Flying Heroes - recenzeAutor: Slider & jdPublikováno: 9.května 2000 •Další perla z...


Flying Heroes - recenze

Autor: Slider & jd
Publikováno: 9.května 2000

Další perla z českých luhů a hájů
Čeští Pterodon a Illusion Softworks, kteří se celosvětově proslavili výbornou strategií Hidden and Dangerous, konečně dokončili svou novou hru Flying Heroes. Tentokrát se nejedná o náročnou akční strategii, ale jde o skoro čistou akci. Nebudu chodit kolem horké kaše a rovnou prozradím, že se hra podle mého názoru opravdu povedla, protože pěkně vypadá, je zábavná a hlavně se výborně hraje.

Nejdříve pár slov ke zpracování. Použitý engine sice nedosahuje kvalit Q3A, ale jinak se mezi "světovými" 3D hrami rozhodně neztratí. Prostředí je velmi členité a plné detailů, 3D modely jednotlivých strojů jsou velmi detailně zpracované a efekty působí výborným dojmem. Hra se z 90 procent odehrává ve venkovním prostředí a tak museli autoři výhled omezit klasickou mlhou, nicméně výhled je dostatečný a i když je na obrazovce někdy celkem slušný frmol, běží hra stále dostatečně rychle. Jedinou výtku mám k animovaným sekvencím, jejichž technické zpracování je spíše podprůměrné.

 Čtyři odlišné klany
FH jsou zasazeny do fantasy světa a podle toho vypadají létající stroje a zbraně, které hra nabízí. Ve hře jsou čtyři soupeřící klany, které se liší nejen výzbrojí, ale i vlastnostmi svých strojů.

Lizard Raiders sedlají, jak název napovídá, létající ještěry. Ti jsou velmi odolní, mají slušné zbraně a celkem dobře se s nimi manévruje. Sky Knights si ochočili ptáky, na jejichž hřbetech létají. Jsou jednoznačně nejrychlejší, ale jejich zbraně jsou o něco slabší, než u ostatních. Specialitou jsou různé únikové manévry, které Vám nejednou zachrání kůži. 

Klan Hammercraft spoléhá na klasickou výrobu létajících strojů a tak používají nejrůznější vzducholodě a balóny. Jejich stroje jsou pomalé a trochu neohrabané, ale díky velké nosnosti mají velmi silné zbraně a slušnou životnost. Magion létají na čemkoliv od koberce až po konvici na čaj, protože ve vzduchu své stroje udržují pomocí magie.

Každý klan má k dispozici 6 různých strojů lišících se základními vlastnostmi jako jsou odolnost, rychlost... Navíc má každá strana zcela odlišné zbraně, i když co do funkce jsou si většinu poměrně blízké. Celkově jsou však všechny klany velmi vyrovnané a žádný není neúměrně zvýhodněn.

pokračování

Obrázek zdroj: tisková zpráva
Obrázek zdroj: tisková zpráva
Obrázek zdroj: tisková zpráva
Obrázek zdroj: tisková zpráva
Obrázek zdroj: tisková zpráva
Obrázek zdroj: tisková zpráva
Obrázek zdroj: tisková zpráva
Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva
Obrázek zdroj: tisková zpráva


Vývojář:
Vydavatel:
Platformy:
Detail hry

Nejnovější články