TEST - Perimeter: Emperors Testament
zdroj: tisková zpráva

TEST - Perimeter: Emperors Testament

7. 9. 2006 18:18 | Dojmy z hraní | autor: Redakce Games.cz |

Po velmi dlouhé době od vydání unikátní RTS Perimeter spatřilo světlo světa demo volného rozšíření s názvem Emperors Testament.

I v něm zůstal zachován herní systém, kdy jedinou surovinou, kterou potřebujete, je energie. Nic víc, nic míň. Hra si ponechává svižné tempo, takže mnoho času na výrobu bojových jednotek a budování obranných staveb nezbývá. Malé zaváhání v rozmisťování staveb přináší obrovské potíže s kvalitním AI soupeřem, který každou chybu dokáže patřičně využít. Nestačí pouze postavit několik generátorů energie a k nim umístit laserová děla či raketové pozice. Nepřítel se díky propracované taktice dokáže s těžkými howitzery a za využití vzdušné podpory dostat až na dostřel vašich staveb. Pokud k tomu dojde, spočívá jediná naděje v dostatku zdrojů energie, což zaručí přísun čerstvých jednotek a fungující energetické štíty.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

Fandové Perimeteru se nemusí obávat nepříjemných překvapení v podobě nešťastných zásahů do herního systému, protože základní principy, jako terraformování krajiny podle potřeby a výroba jednotek za pomoci nano-vojáků, zůstaly beze změn. Ovládání a interface rovněž neprošli významnou přestavbou, za to nejmarkantnější proměnu zaznamenal soundtrack, který je zbrusu nový a k atmosféře futuristických bitev si žádnou vhodnější hudbu snad ani nedokáži představit. Za ty dva roky se bohužel nijak nevylepšila grafika a stále přetrvává problém s orientací na mapě, hlavně co se staveb týče.
zdroj: vlastní

jindrich

Nejnovější články