Zastřílejte si na dynamických mapách ve Special Forces
zdroj: tisková zpráva

Zastřílejte si na dynamických mapách ve Special Forces

21. 8. 2012 17:30 | Preview | autor: Adam Homola |

Zaujmout v dnešní době na trhu multiplayerových stříleček není lehké. Jednoduše řečeno. Ono je to totiž brutálně obtížné. Po prvním Modern Warfare dostal herní průmysl mustr, kterého se dodnes většina mainstreamu drží jako klíště a adekvátně kvalitní a robustní multiplayerové střílení je snad v každé druhé velké hře. Trochu od lesa by na to chtěli jít tvůrci střílečky Blacklight s jejich novinkou Special Forces: Team X. Pod tímhle generickým a extrémně tuctovým názvem by se měla skrývat na pohled zajímavá multiplayerová rubačka se systémem dynamických map. Bude to na dnešním přesyceném trhu stačit?

zdroj: Archiv

Special Forces: Team X vypadá trochu, jako by tvůrci prohnali Blacklight Instagram filtem “Borderlands” a nejde jen o vizuální ztvárnění hry. Trošku trhlý a dost odlehčený styl hry naznačuje i první trailer, kde se nešetří tvrdší hudbou (hlavně že to není zase dubstep) a rádoby vtipnými nápisy, které mají cenzurovat to zvěrstvo, které se děje za vaším zaměřovačem.

A co že to má Special Forces, kromě vizuálu, odlišit od ostatních? Především dynamické, náhodně generované mapy. Nepůjde o celé mapy, ale o jejich velké části, které se poskládají do jednotného celku. Takže podobná skládačka, která byla třeba v Hellgate: London. Jenže singleplayer/coop RPG je jedna věc, ale kompetitivní multiplayerová střílečka je věc druhá. Tam už je potřeba co nejlepší map design, jinak to bude na dvě věci. Valve by mohli s upravováním de_dust do Counter-Strike: Global Offensive vyprávět. Hráči mají mít možnost o mapách hlasovat a celkově má být ve hře až přes sto kombinací. Jestli se do “kombinací” počítá i umístění pouličních lamp a výbušných barelů, zatím nevíme.

Ve Special Forces: Team X mají být kromě tradičních multiplayerových módů ještě módy hot zones (zřejmě držení určitých oblastí) a high value target (ochrana jedné osoby). Nemají chybět autentické zbraně, detailní možnosti pro úpravu postav a dedikované servery. Hra by měla vyjít ještě letos na podzim na PC a šťastlivci, kteří se dostanou příští týden na herní výstavu PAX, uvidí Special Forces: Team X za chodu, ale hratelná verze tam ještě nebude, jak repotuje Joystiq.

Tak vám nevím, no. Zaujalo vás to? Blbě to nezní a za plnou cenu to asi nebude, takže za deset patnáct dolarů, proč ne. Jenže trh s multiplayerovými střílečkami je tuhle generaci tak neuvěřitelně přecpaný a nevypadá, že by to mělo v nejbližší době polevit. Snad až s nástupem next genu. Blacklight se ale dočkalo vlastního pokračování, tak se třeba chlapcům ze Zombie Studios podařilo najít nějaké specifické publikum, pro které jsou jejich hry šité přímo na míru. Jestli se jim to podaří i se Special Forces uvidíme už za pár měsíců.

Nejnovější články