Záchraňte krále v The Sims Medieval
zdroj: tisková zpráva

Záchraňte krále v The Sims Medieval

3. 9. 2010 17:17 | Preview | autor: Petr Poláček |

Po roztržce kolem rytířského turnaje král umírá. Pomůže mu lékařka?

Minule jsme si představili základy středověké simulace The Sims: Medieval, proto je vhodný čas na nějaké příklady z praxe. Poslední předváděčka hry začala ve chvíli, kdy král se svými dvěma nejlepšími rytíři probíral nadcházející turnaj. Přitom se ale všichni tři pohádali, jeden rytíř odešel a ten druhý krále vyzval na souboj. Obě postavičky na sebe ještě chvilku křičely v simíkovštině, načež vytáhly zbraně, rytíř krále proklál a tím jej nakazil jakousi tajemnou nemocí.

Aby se panovník uzdravil, je třeba si tento quest vzít a dohlédnout na to, že se lék najde. Hráč se proto ujal místní ranhojičky, která v ordinaci plné čekajících pacientů pěkně jednomu po druhém pouštěla žilou - k tomu je ve hře zastoupený dokonce i ukazatel, abyste viděli, zda bylo krve odsáto příliš anebo málo. Je to trochu morbidní hra, zvlášť když jsou přitom pacienti přivazováni na jakýsi operační stůl, který připomíná spíš mučící nástroj, ale budiž.


Když lékařka opustila ordinaci, vydala se rovnou do království, lačná po zkušenostních bodech a slávě, kterou ji uzdravení krále přinese. Byla tu možnost se vypravit do lesa a najít vzácnou bylinu s celou partou lidí, lékařka ale chtěla slávu pro sebe - za asistenta si vybrala pouze místního kněze. To bude v Sims Medieval celkem běžná situace a druhá "pomocná" postavička vám bude radit, kudy dál, případně vám posílat zprávy po holubech.

V tomto případě lékařka našla, co potřebovala, vyrobila lektvar a pak si nechala poslat pro kněze, aby jej posvětil ve jménu The Watchera, tedy toho, co se dívá - vzácné božstvo všech středověkých simíků, jímž samozřejmě nejste nikdo jiný než vy. A jak to dopadlo? Král se napil z lektvaru, během pár minut byl zase čilý jako křepelka a lékařka i kněz si odnesli spoustu zkušenostních bodů.

The Sims: Medieval vyjdou začátkem roku 2011 pro PC - více v našem zpravodajství:

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
První krůčky v The Sims Medieval  [27.8.2010 14:14]
Oznámení The Sims Medieval  [4.8.2010 10:10]

zdroj: GS

levis

Nejnovější články