První krůčky v The Sims Medieval
zdroj: tisková zpráva

První krůčky v The Sims Medieval

27. 8. 2010 14:14 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

Volba královské ambice, spor mezi církvemi a další. + OBRÁZKY

Jestli jste si při hraní nekonečné ságy The Sims někdy říkali, že to chce změnu, pak vás EA vyslyšeli. V nadcházející odnoži The Sims: Medieval totiž nebudete žít v obyčejném bytečku, ale v opravdovém středověkém hradu. Stejně tak zmizí klasický model, kdy hráčova postavička má děti a vnuky, a později zakládá celé dynastie: tentokrát to bude čistě hra za jeden charakter a plnění náročných questů.

I na pohled je zřejmé, že hru pohání stejný engine jako Sims 3, vývojáři ale zvolili mírně "obrázkovější" styl ne nepodobný např. holandským renesančním malbám. A jak že se to bude hrát? Na začátku si zvolíte jednu z královských ambicí, již chcete na konci hry dosáhnout, ponoříte se do herního světa a ze své pozice už pak budete plnit všechny questy, které neodvratně povedou k jedinému cíli. Body budete získávat za poslušnost k panovníkovi, za zabíjení draků, nebo třeba za manželství s princeznou, jímž urovnáte politický spor se sousedící zemí.


Ale nebyli by to The Sims, aby se tu přece neprojevila nějaká simulace společenského života. Po celou dobu hraní budete zažívat napětí mezi poddanými a panovníky, stejně jako neustálé konflikty dvou církví. Jedna se snaží získat srdce a duše občanů, druhá sází na zastrašování a vydírání. Jak už bylo řečeno, ujmete se jediné postavičky, kterou si vyberete z mnoha dostupných hrdinů při králově dvoře a jíž si také půjde mírně přizpůsobit, stejně jako samotný hrad.

Budete moci nakupovat dobový nábytek, zdobit komnaty, stavět tajné místnosti pro špiony nebo hrad dokonce natřít na nějaké neobvyklé barvy (leopardí tapeta ani křiklavě růžová ale v Sims Medieval nejsou). K čemu to všechno? Na hradě se samozřejmě bude žít stejně jako ve městě, dvořani proti sobě mají intrikovat, starat se o královskou rodinu, zajišťovat chod státu a další.

The Sims: Medieval vyjdou začátkem roku 2011 pro PC - více v našem zpravodajství:

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
Oznámení The Sims Medieval  [4.8.2010 10:10]

zdroj: GS

levis

Nejnovější články