Za svobodu ve Freedom Fighters
zdroj: tisková zpráva

Za svobodu ve Freedom Fighters

2. 5. 2003 10:10 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

Situace, do které vás uvrhne chystaná akce Freedom: Soldiers of Liberty, dříve známá pod jménem Freedom: Battle for Liberty Island se ani zdaleka nedá nazvat příznivou.

Sovětský svaz vyhrál 2. světovou válku, když na Německo svrhl ničivou bombu a izoloval Spojené státy od zbytku dění. Najatí agenti ruské strany zlikvidovali amerického prezidenta a Rudá armáda začala pronikat do země. Jako hráč se ocitáte přímo v okupovaném New Yorku v roli obyčejného dělníka Christophera Stona. K okázalému hrdinovi máte dost daleko ve všech ohledech, ale když zjistíte, že vám Sověti unesli bratra, rozhodnete se vzít spravedlnost do svých rukou.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva
nové obrázkykompletní galerie

Jednou z hlavních deviz hry má být svoboda pohybu i konání. Nezvaným hostům z Ruska můžete škodit mnoha způsoby, přičemž čím zkušenější jste, tím máte větší charisma a můžete lépe působit na lidi. V praxi se to projeví tak, že dokážete získat spojence a postupně si vytvoříte tým až o 12ti lidech, tedy jakousi vlastní ovladatelnou jednotku. Ve hře budete moci dokonce přetahovat vojáky z ruské strany. Freedom: Soldiers of Liberty bude rozdělena do 8mi kapitol, dále rozkouskovaných na 19 misí. V rámci jedné kapitoly si vždy budete moci vybrat, kterou misi (či spíše úkol) chcete splnit nejdříve a kterou později. Dle situace, vzniklé po dokončení té první se samozřejmě změní podmínky pro druhou.

Již z alfa verze titulu je prý patrné, že vývojáři kladli důraz na strategii a že ve hře se hodně počítá s prací vaší jednotky, jejíž členové mohou být vysláni jako průzkumníci nebo vám krýt záda. Atmosféra je údajně velmi temná a konspirativní, hudbu nahrála, stejně jako v případě dřívějšího počinu od IO Interactive, Hitmana 2, budapešťská symfonie (prvky Východu se nezapřou). Ovšem tento fakt není jediným pojítkem mezi Freedom: Soldiers of Liberty a kontroverzním Hitmanem 2. Celý titul totiž běží na stejném, byť prý vylepšeném, engine. Změn se dočkaly hlavně efekty světla/stínu a zpracování druhů počasí. Hra je pro PC vyvíjena bez multiplayeru, v konzolových verzích mohou majitelé PS2 a Xboxu očekávat split-screen pro 4 hráče. Xboxová podoba má navíc disponovat lepší grafikou. Freedom: Soldiers of Liberty vyjde pro osobní počítače zhruba v půlce července.
zdroj: GameSpy

kate

Nejnovější články