Warframe vylepší vesmírné souboje a jednoho hráče pošle do kosmu
zdroj: tisková zpráva

Warframe vylepší vesmírné souboje a jednoho hráče pošle do kosmu

8. 7. 2019 14:20 | Preview | autor: Šárka Tmějová |

Slyšeli jste někdy o Tennoconu? Pokud ano, s velkou pravděpodobností jste alespoň trochu fanoušci Warframe. Každoroční festival kooperativní free-to-play střílečky nebyl ani počtvrté chudý na zajímavé novinky. V půlhodinovém demu tvůrci předvedli novinky kolem vesmírných soubojů z nadcházejícího dodatku Empyrean a ukázali i úvodní filmeček od hollywoodského režiséra Dana Trachtenberga.

Warframe je free-to-play titul na pomezí akčního RPG a střílečky, brzy ho ale rozšíří i další rozměr. Přídavek Empyrean totiž hráčům předá klíčky k bitevní vesmírné lodi Railjack. V ní budete moct prozkoumávat zákoutí systému Origin a bojovat s novými hrozbami. Své plavidlo si budete moct vylepšovat a upravovat, abyste byli ještě rychlejší, neohroženější a dravější. Dokonce získáte i možnost infiltrovat nepřátelské rakety.

S vesmírným rozšířením se pojí i některá další vylepšení – z Warframe se do jisté míry stane MMO. Velké mise mimo bezpečí planet totiž vyžadují trochu víc síly, často si tedy budete muset povolat na pomoc ostatní hráče a jejich týmy. Celá hra se pak dokonce dočká grafického upgradu.

Empyrean teprve dorazí, o víkendu ale Digital Extremes vydali hned dva updaty pro všechny platformy. První z nich, Nightwave Series 2, je v podstatě takový battle pass, za který ovšem v tomto případě nemusíte platit. Jednotlivé sezóny budou trvat několik týdnů a odkrývat různé příběhy, za plnění výzev samozřejmě budete dostávat různé odměny, a to jak funkční, tak kosmetické.

Druhou novinkou je pak vylepšená verze základního Wukonga s přízviskem Prime s lepšími statistikami. Pořídit si ho můžete za herní měnu či za reálné peníze.

Ve hře zatím nenajdete ani nové intro od režiséra Dana Trachtenberga, tvůrci ho plánují zahrnout buď na konci roku, nebo na začátku toho následujícího. Už teď se na něj ale můžete podívat ve svém webovém prohlížeči:

zdroj: Archiv

Trachtenberg stojí kupříkladu za thrillerem Ulice Cloverfield 10 nebo za epizodou Playtest o virtuální realitě z třetí sezóny seriálu Black Mirror. S herním světem toho má nicméně společného trochu víc, režírovat bude totiž i chystaný film Uncharted.

Intro k Warframe tedy můžeme brát jako takovou rozcvičku. Spolu s Digital Extremes se pokusil ztvárnit starší podobu jejího světa během období Orokinů, kdy se nejstarší Warframové vzbouřili proti svým pánům. Video z bitvy by vám tedy mělo poskytnout širší příběhový kontext.

zdroj: Archiv

Ani tím ale výčet novinek nekončí, ven se dostal i nový trailer o chystaném třetím otevřeném světě Duviri Paradox. Oproti prvním dvěma by měl být tajemnější, tentokrát se totiž podíváte do míst, kde dospívají Operátoři. Digital Extremes slibují surrealistický zážitek ze světa, kde se ohýbá realita.

A jako poslední tu máme ještě jeden trailer – už tu byla stará válka, takže je čas na tu novou. Ve dvou a půl minutách dostanete pár střípků z lotusové ságy.

zdroj: Archiv

A to by bylo z Warframe všechno. Vlastně ne: ještě můžete vyhrát výlet do vesmíru v hodnotě čtvrt milionu dolarů, kam Digital Extremes pošlou jednoho z více než 50 milionů svých hráčů. Tak, teď už je to skutečně všechno!

Nejnovější články