Vozítka, buginy i tanky z DUST 514
zdroj: tisková zpráva

Vozítka, buginy i tanky z DUST 514

6. 12. 2011 15:45 | Preview | autor: levis |

V konzolové FPS DUST 514 (která má být přímo napojena na vesmírné MMO Eve Online) budou hrát vozidla důležitou roli. Jak v nejnovější tiskovce uvádí autoři, každý dopravní prostředek si ve hře budete moci přizpůsobit vlastním potřebám přidáním extra zbraní či modulů, nemluvě o bonusech, které získáte přímo ve hře. Vozy značky Caldari budou lépe pracovat s technologií od stejné firmy, například jejími pověstnými railguny.

Tiskovka zmiňuje i možnost modifikovat vozy během hry: když budete vědět, že vám najednou hrozí útok z výšky, namísto hlavní věže proti nepříteli vyšlete salvu řízených raket. Vozidla si na mapě půjde zavolat kamkoliv, kam se dostane "přinašeč" Rapid Deployment Vehicle. A teď trochu konkrétněji...

Z těch lehčích vozů dostanete do ruky třeba útočnou buginu Saga, kam se vejdou maximálně tři hráči a která je nejúčinnější ve větších skupinách především díky flexibilitě a rychlosti jízdy. Z lehčích vozidel si oblíbíte Limbus, což už je dostatečně silné terénní vozidlo nejen na průzkum, ale i do prvních linií na bojišti, zvlášť s přimontovaným kulometem.

Tank zvaný Gunnlogi pak spadá pod těžší třídu vozidel, má poměrně fest brnění a nejlepší je držet ho ve druhé až třetí linii, odkud může bombardovat protivníkovu zálohu. Tank zároveň zvládne leckterý terén, ve kterém by se lehčí vozidla vysekala.

Dust 514 vyjde (pouze na PS3) někdy v průběhu příštího roku, zřejmě. S ohledem na to, jak je celý koncept ambiciózní a navíc se jedná o první konzolovou hru studia CCP, tak se může stát opravdu cokoli.

Nejnovější články