Věrohodnější a opatrnější Dead Space 2
zdroj: tisková zpráva

Věrohodnější a opatrnější Dead Space 2

26. 5. 2010 12:12 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

V čem se zlepšil fyzikální engine a jaké vás čekají zbraně?

Zvětšit zdroj: tisková zpráva Po minulém představení dvou nových nepřátel se zdálo, že inženýr Isaac Clarke bude ve vesmírném hororu Dead Space 2 dost osamocený. Nemusíte se ale bát, hl. hrdina se tentokrát vyzbrojí i novou zbraní Detonator, což je de fakto terénní mina.

Přilepte ji třeba na sloup, zařízení kolem sebe rozmístí tři kontrolní paprsky a pokud je někdo z protivníků naruší, mina vylétne do vzduchu. A kdyby náhodou ke střetu s nepřítelem došlo jinou formou, minu bude možné vždycky deaktivovat a dát zase zpátky do kapsy. Mezi zbraněmi se objeví také Javelin Gun, který po nepřátelích střílí šipky a pak je dorazí výbojem elektřiny nebo ohně.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

Oproti prvnímu dílu se také zrychlila telekineze, která v nedávném novinářském demu přišla vhod třeba při střetu s novými protivníky Crawlery, tedy vzkřísenými nemluvňaty. Clarke mohl jedno z nich na dálku popadnout a mrštit s ním po ostatních, což vyvolalo okamžitý výbuch a tudíž řetězové zranění všech netvorů.

Novinkou je také zlepšený fyzikální model, díky kterému budete moci např. ustřelovat lampy (zůstanou se pak kinklat na řetízku), věrohodně rozbít sklo a se střepy pak pobodat nepřítele apod. Pozor si jinak ve druhém díle budete muset dávat i na hnízda vyplivující výbušná semínka; často jsou schované přímo za rohem, takže budete muset být ještě opatrnější než dříve.

Dead Space 2 vyjde začátkem roku 2011 pro PC, Xbox 360 a PlayStation 3 - více v našem zpravodajství:

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
Nová monstra z Dead Space 2  [17.5.2010 11:11]
Rozbor teaser traileru z Dead Space 2  [3.5.2010 15:15]
První video z Dead Space 2  [31.3.2010 09:09]

zdroj: IGN

levis

Nejnovější články