V čem bude lepší evropská verze Deus Ex 2?
zdroj: tisková zpráva

V čem bude lepší evropská verze Deus Ex 2?

10. 12. 2003 19:19 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

V dnešních časných ranních hodinách jsme pokračovali v dlouhodobém trendu vyčerpávajících rozborů aktuálních hitů s Deus Ex 2: Invisible War, i když je nutné zdůraznit, že se jedná o recenzi americké verze, která se za velkou louží prodává od začátku prosince.

Na starý kontinent včetně České republiky by hra měla doputovat až během února 2004 a to v mnohem lepší kondici, čímž se myslí zabudování opravných patchů či jiných vylepšení. Seznam některých změn, které ION Storm plánuje zahrnout do evropské edice DX2, naleznete v tomto diskusním fóru (thx Frix), kde se hovoří zejména o zvýšení rychlosti hry až o 20%. Takže pokud se nyní trápíte například s pouhými 15 snímky za sekundu, mohli byste jich pak z vaší grafické karty vyždímat ještě pár navíc.

Zvětšit zdroj: tisková zpráva Pokud se vám nechce čekat, můžete si stáhnout námi optimalizovaný ini soubor (16 KB), který přináší řadu úprav jako změnu velikosti HUDu či systému přehazování biomodů, snížení rychlosti pohybu, zvětšení cache, vypnutí přesvětlování nebo odstranění lagování myši a úvodních videí. Podmínkou pro samotné spuštění Invisible War je však podpora pixel shaderů 1.1, kterou nesplňují zejména levnější a starší typy GeForce 2 nebo GeForce 2/4 MX. V současné době prý hra funguje bez jakýchkoli potíží pouze na GeForce FX 5800/5900 a Radeonu 9700/9800, což není příliš potěšující informace vzhledem k poměru zastoupení jednotlivých grafických karet u nás (data ze září-řijna 2003, vzorek: několik tisíc čtenářů Tiscali Games).

Užitečným byste také mohli shledat tipy, jak z Deus Ex 2 rozpakovat hudbu za pomoci českého prográmku Extractor. Stačí ho nainstalovat ve formě shareware, otevřít například soubor SchemaMetafile_HardDrive.csc s muzikou z jukeboxu v demu, zaškrtnout formát OGG v nabídce, proscanovat vše a za moment na harddisk přibude pět tvrdších rockových skladeb s ženským vokálem. V plné verzi hry jsou desítky dalších hudebních stop v 44kHz & 96kbps uschovány hlavně v SchemaMetafile_DVD*.csc, ale většinou jsou melodie krátké jen kolem jedné minuty (thx Nukem za info).

zdroj: vlastní zpráva, diskusní fóra

jd

Nejnovější články