Uživatelské rozhraní Diablo III
zdroj: tisková zpráva

Uživatelské rozhraní Diablo III

2. 4. 2009 2:02 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

Převezme některé prvky, které se osvědčily ve World of Warcraft, ale ne velikost ikon.

Převezme některé prvky, které se osvědčily ve World of Warcraft. Tak by se dalo stručně shrnout vyjádření designéra Mike Nicholsona v osmé epizodě pořadu Blizzcast ohledně změn v rozhraní Diablo III. Oproti rané verzi předvedené dříve se uživatelské rozhraní docela změnilo a překopán byl oproti minulým dílům zejména inventář, v němž ale zůstávají větší ikony předmětů, jak to mají fandové série rádi. Vše ukazují nové obrázky:

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

Více se tématu věnuje domácí fanstránka, v jejímž fóru někdo pro větší názornost nahodil zajímavé srovnání talentového stromu mezi D3, WoW a D2 (zleva).
    Inventář doznal výrazných změn, a to nejen co se vzhledu samotného inventáře týče. Nejen, že zmizel náhled postavy a byl nahrazen klasickým „nástinem“ postavy s klasickými sloty pro vkládání vybavení, jako tomu bylo v předchozích dílech, ale předměty již nyní nezabírají jen jedno políčko, ať jde o lektvar, nebo obouruční sekyru, ale zbraně se budou ukládat do jiné „kapsy“, než právě drobné předměty jako drahokamy, lektvary, aj., a budou zabírat oblast dvou políček. Změny se dočkaly i ikony jednotlivých dovedností, které by dle autorů nyní měly být kompromisem mezi stylizací Diabla a barevností World of Warcraft (za sebe musím dodat, že ty předchozí, z dema, se mi líbily více díky své jedoduchosti, a připomínaly právě spíše to Diablo). Rovněž budou tříděné podle barev, takže například ikony ledových kouzel budou vždy zabarveny do modra, atp... [více na Diablo3.cz]
Mimochodem, ta hráčská třída the Archivist byla jen aprílovým vtípkem. Diablo III pro PC zatím nemá stanoveno datum vydání (očekává se, že letos vyjít nestihne a že bude upřednostněn StarCraft II) - více v dřívějším zpravodajství:

Wallpapery z Diablo III  [2.2.2009 11:11 - levis]
Obrázky z StarCraft II & Diablo III  [14.1.2009 09:09 - levis]
Diablo III nepůjde ve stopách dvojky  [27.12.2008 13:13 - levis]
zdroj: Blizzcast, Diablo3.cz

Nejnovější články