Tactical Intervention od tvůrce Counter-Strike
zdroj: tisková zpráva

Tactical Intervention od tvůrce Counter-Strike

7. 10. 2009 13:13 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

Multiplayerová střílečka na scénu vnese policejní psy i aktivnější civilisty. + OBRÁZKY

Zvětšit zdroj: tisková zpráva Když se řekne jméno vývojáře Minh Le, možná vám to nic neřekne, ale znát byste ho měli: je to totiž právě tenhle chlapík, který před lety vyrobil zřejmě nejpopulárnější herní mód všech dob, tedy Counter-Strike. Od té doby jeho autor rozjel několik projektů, ale zadařilo se mu až s tím posledním - a střílečka jménem Tactical Intervention bude z modelu stanoveného CSkem vlastně přímo vycházet.

"Counter-Strike mě fakt bavil," říká dnes Minh, "ale chtěl jsem mít svoji vlastní hru. Nikdy jsem do CSka nemohl dát všechny věci, o kterých jsem snil, protože hardcore hráči si okamžitě začali stěžovat," tvrdí dnes. Tactical Intervention bude stylem hry i podobou CSko připomínat a Minh sám přiznává, že po grafické stránce to žádná sláva nebude. Chce to ale dohnat některými vlastnostmi.

Tak například civilisté budou po mapách běhat zcela nevázaně a reagovat na všechno, co se děje kolem nich, krčit se před prolétávajícími kulkami, plést se do cesty - a také propadat teroristům, kteří si je budou brát za lidské štíty.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

Druhou novinkou je uvedení policejních psů, a to rovnou drsných plemen jako německých ovčáků nebo Rottweilerů. Jakmile spatří teroristu, vrhnou se po něm a zakousnou se mu do nohy nebo do ramene. Můžete si být jistí, že to vám dá minimálně dost času na to, abyste protivníka v klidu zamířili.

Minh chce ale odstranit i kempování sniperů a další neduhy původní hry. Zásadní vliv na to má mít omezení trvání délky jednotlivých rund, které by v Tactical Intervention neměly přesáhnout dvě minuty. Tím se tvůrci pojistí, že hráči zabití hned na začátku kola se nezačnou nudit (a třeba je to nedonutí k odpojení se).

Tactical Intervention brzy čeká uzavřený betatest a mělo by vyjít pro PC do konce roku.
zdroj: IGN

levis

Nejnovější články