Střípky z Metal Gear Solid 3: Subsistence
zdroj: tisková zpráva

Střípky z Metal Gear Solid 3: Subsistence

11. 7. 2005 13:13 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

O vylepšeném třetím dílu Metal Gear Solid pro PS2 už šla kdysi řeč.

Stejně jako o online dispozicích, na něž v těchto dnech padlo trochu více světla. Ve hře Metal Gear Solid 3: Subsistence budou dva základní online režimy. Team vs Team, kde půjde "překvapivě" trochu ve stylu Counter Strike toliko o akční střet dvou týmů. A pak Snake vs Enemy, kde se jeden z hráčů zhostí Solid Snakea a s ním se posléze bude snažit uniknout patrolujícím oponentům. Nicméně na každé mapě bude něco úkolů ke splnění, jež by měly tohle úsilí hlavního hrdiny výrazně ztížit.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

V případě hráčů, kteří zde budou takříkajíc v botách nepřátelských hlídek, se připravte na řadu známých nápadů, které mají odvrátit vaši pozornost. Pokud narazíte na pohozený pánský časopis, třebaže si budete dobře vědomi, že jde o léčku, kamera vám v tuto chvíli neumožní nic jiného, než pohled na jeho stránky. Nebo uvidíte lepenkovou krabici, ale nedokážete zjistit, jestli je v ní schovaný Solid do té doby, než přijdete blíže - což vás však může stát život. A v neposlední řadě při rozlížení se vůkol ve first-person (jestli tomu dobře rozumím tak půjde u hráčů - strážců o defaultní pohled) budete mít odkrytá záda pro eventuální brutální Snakeovy výpady ze zálohy.

Kojima se v souvislosti s třetím dílem MGS série vyjádřil také ke kritice směřující k nevyhovující kameře ve hře. Dle jeho slov pojal Metal Gear Solid jako trilogii, pročež chtěl mít i jednotné kamerové nahlížení na dění. Také zmínil, že původně nebyl myšlence na Subsistenci příliš nakloněný, neboť by vytvoření téhle nástavby stálo tým minimálně šest měsíců dalšího vývoje. Ale stalo se a v brzké době tak podle všeho můžeme očekávat oznámení data vydání.
zdroj: GamePro

gamepro

Nejnovější články