Shift 2 Unleashed: nejen noční ježdění
zdroj: tisková zpráva

Shift 2 Unleashed: nejen noční ježdění

30. 1. 2011 16:00 | Preview | autor: levis |

Jestli máte smysl pro noční ježdění, nadcházející závody Shift 2: Unleashed od EA jsou pro vás jako dělané, tvrdí server IGN. Narozdíl od většiny konkurence v žánru tady totiž noční jízdy působí opravdověji a člověk si musí dávat bedlivý pozor na cestu - třeba tak, že ostatní nechá jet před sebou a v naprosté tmě se orientuje jenom podle jejich světel.

Shift 2 je ale realističtější i v jiných ohledech. Zvykli jste si vrážet do ostatních aut, abyste zachránili špatně vybranou zatáčkou? Tohle se vám v novém Shiftu absolutně nemůže podařit a zvlášť ne v nočních jízdách, kde sebemenší kolize vyřadí přední světla a tím z vás de facto udělá "invalidu" na trati. V kombinaci s novou kamerou, která kopíruje pohyby závodníkovy helmy, to nočním jízdám dodává skoro survivalovou atmosféru a mluvit o přežití jednoho takového závodu není vůbec žádná nadsázka. A co dalšího nové Need for Speed nabídne?

Naopak redaktor Gamespotu ve svých dojmech upozorňuje na to, jak důležité je ve hře sbírání zkušenostních bodíků. Ty získáváte úplně za všechno, od vyhraného závodu až po ty nejtriviálnější vedlejší úkoly, a pokud se na trati budete držet ve vyjeté trase, vysloužíte si dokonce i bonusové body. Po vzoru nedávného Hot Pursuit se tytéž body přidělují i za to, když předeženete nejlepší čas svých přátel, jak vás upozorní funkce Autolog.

Další výraznou změnou oproti původnímu Shiftu je přidání skutečných závodníků, kteří se vám vždy představí ve videu a dají vám několik rad (mezi účinkujícími jsou např. Vaughn Gittin Jr nebo producent hry Patrick Soderlund z EA). Pokud nad těmito soupeři vyhrajete, automaticky navíc ještě získáte jejich auto.

Shift 2 vyjde 25. března 2011 pro PC, Xbox 360 a PlayStation 3.

Nejnovější články