Renegade Ops, čistá arkádová zábava
zdroj: tisková zpráva

Renegade Ops, čistá arkádová zábava

30. 5. 2011 11:20 | Preview | autor: levis |

Pokud si chcete odpočinout od všech těch pseudo-realistických válečných akcí, Renegade Ops jsou pro vás jako dělané. Namísto scénářů inspirovaných událostmi z Vietnamu, Afghanistánu nebo Koreje vás tu čeká nefalšovaná arkádová řežba, kde musíte v roli člena fiktivního týmu Renegade Ops proniknout za nepřátelské hranice a odstranit šíleného diktátora Inferna, jež kolem sebe shromažduje soukromou armádu. Ať už sami nebo po boku tří dalších lidí, budete se po mapě pohybovat většinou ve svém džípu s neomezenou municí a obrovským kulometem.

Na ovládání si zvyknete velmi rychle (levou páčkou se ovládá pohyb, pravou střelba) a stejně tak brzy oceníte i dynamický systém přidělování úkolů, jež budete dostávat přímo za hry - jednou to bude sestřelení nepřátelského tanku, podruhé získání kontroly nad konvojem náklaďáků a posléze třeba transport zajatců do kostela. A jak se to tedy hraje?

Šikovné EMP

Styl hry se odvíjí od toho, jakou ze čtyř postav si na začátku hry vyberete. Při soukromé novinářské akci Segy před E3 to byl frajer, který může z džípu odpalovat EMP, další postavy budou prý vybavené štítem, těžkým kanónem a možností volat si leteckou podporu. EMP na čas vyřadí všechny elektronické přístroje v okolí, takže se vyplatí na sebe upoutat pozornost co největšího počtu jednotek, odpálit nálož a potom indisponované nepřátele pěkně vyřídit z kulometu jednoho po druhém.

S každým zabitým protivníkem a splněným úkolem vám budou přibývat zkušenosti, které na konci levelu můžete proměnit v upgrade svého džípu.

Zábavná shoda

Ne celou hru také strávíte za volantem - jednu misi třeba absolvujete jako pilot útočné helikoptéry, jež musí napadnout nepřátelské letadlové lodě. Odpočet času v každém levelu vám zabrání v tom, abyste se ztratili v džungli nebo příliš zkoumali mapy, které vás ostatně zase tak daleko z cesty nepustí.

Jestli se novináři na téhle předváděčce na něčem shodli, pak to byl fakt, že Renegade Ops je sice obyčejný stažitelný "popcornový" titul, ale na nic si nehraje a je to pouze čistá zábava. Zvlášť kooperativně ve dvou lidech offline nebo ve čtyřech lidech po síti, kdy sice každý hráč stále sbírá svoje vlastní body i upgrady, ale jednotlivé úkoly musíte plnit spolu s ostatními.

Renegade Ops vyjdou v létě pro Xbox Live Arcade, PlayStation Network a snad i PC, byť autoři tuto platformu úplně v každé tiskovce nezmiňují.

Nejnovější články