Red Orchestra 2, realistická střílečka
zdroj: tisková zpráva

Red Orchestra 2, realistická střílečka

23. 8. 2010 17:17 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

Nejautentičtější válečná střílečka přinese desítky vylepšení aneb co v Call of Duty rozhodně nenajdete. DOPORUČUJEME

Obrázek Red Orchestra 2: Heroes of Stalingrad je v zásadě realistická válečná střílečka, které asi příznivci takového Call of Duty dvakrát na chuť nepřijdou - podobně jako její předchůdce je určená výhradně těm, kteří si potrpí na autentický zážitek z bojiště. Nová předváděčka hry na GC ukázala jednu z map známých z prvního dílu a nyní přepracované pro účely dvojky, v tomto konkrétním případě nastavenou pro čtyřiadvacet hráčů na nejnižší ze čtyř obtížnostních stupňů.

Početná skupinka německých vojáků se rozběhla do rozbombardovaného města, kde v ulicích potkáte i tank nebo náklaďák, a hned se začalo střílet. Hráč se krčí k zemi a přitom automaticky schová zbraň, což znamená, že je spolehlivě skrytý; ale podívejte se nahoru a postavička zbraň mírně popustí - indikace, že už můžete střílet přes hlavu. Zvlášť v obklíčení se ale nevyplatí v téhle pozici zůstat, protože nejste dokonale skryti a protivník s přesnou muškou vás snadno zasáhne.

Leccos prozradí i respawnování: pokud budete hrát za velitele, znovu se narodíte daleko od bitvy, v bezpečí, odkud lze řídit ostatní. Obyčejní vojáci si ale mohou vybrat spawn point blízký zbytku skupiny - rozhodně ale ne tak blízko, aby naskočili přímo do bitvy. Milníky v průběhu hry, např. když spojenci zaútočí na východní most ve městě, vám přiblíží jednoduchý nápis přes obrazovku. Podle toho, jaký tým zrovna vyhrává, navíc Red Orchestra 2 automaticky přizpůsobí hudbu, která jinak bude jiná pro Němce i Rusy a složil ji autor soundtracku k prvním dvěma dílům Mass Effectu. Kdo by jinak měl pochyby o zvukové stránce hry, vězte, že zatím dočasně používá efekty z prvního dílu, autoři je ještě nedali znovu natočit.

O chvilku později se hráč ocitne uvnitř budovy, kde přijde vhod další malá drobnost: doposud jste z okna mohli střílet jen před sebe, ale co když je nepřítel pod vámi? K tomu slouží nově namapované tlačítko, kterým se hrdina mírně vykloní z okna a podívá pod sebe. Místo automatické regenerace zdraví jako v běžných střílečkách se jinak budete muset obvazovat z lékárniček, tedy pokud nepřátelská kulka nezasáhla jeden z životně důležitých orgánů. Pokud ano a už začnete krvácet, což vám taktně naznačí červenající se obrazovka, pořád ještě budete moci před smrtí vypálit několik posledních ran.

Red Orchestra 2: Heroes of Stalingrad pro PC vyjde ve 2. kvartále 2011 - více v našem zpravodajství:

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
Oznámení datadisku Red Orchestra 2 Rising Storm  [19.5.2010 11:11]
Realističtější a přístupnější Red Orchestra 2  [22.3.2010 16:16]
Red Orchestra 2 blíže představeno  [10.8.2009 20:20]

zdroj: oficiální fóra Tripwire

levis

Nejnovější články