První videoukázky z Quake IV?
zdroj: tisková zpráva

První videoukázky z Quake IV?

8. 12. 2002 12:12 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

Od 13.srpna 2001, kdy byl na velké síťové party QuakeCon ohlášen Quake IV, se toho o pokračování této slavné FPS od id Software příliš neví.

Doposud byl vypuštěn jeden jediný concept artwork a tehdejší tisková zpráva prozradila pouze to, že vývojem byli pověřeni Raven Software. Hra by měla být na rozdíl od třetího dílu Quake primárně zaměřena na singleplayer a běžet na novém enginu z DOOM III, ale to jsou jen neoficiální a ničím nepodložené spekulace. Proto mě ve čtvrtek odpoledne překvapila nedočkavě blikající zpráva na ICQ od kolegy z italských Tiscali Games, s kterým si čas od času vyměňujeme tipy na zajímavé materiály:

Zvětšit zdroj: tisková zpráva

Z šesti krátkých videoukázek na této stránce tedy nebylo příliš jasné, zdali to jsou opravdu rendery charakterů z Quake IV nebo jestli jde o podfuk, který si mohl doma vytvořit každý šikovnější grafik v programu typu 3D Studio Max. Podobnost postavy a stejná zbraň místo levé ruky jako na oficiálním obrázku hovořila pro, ale podezřelé pozadí připomínající garáž z jedné mapy Counter-Strike zase vše vyvracelo. Nakonec vyhrála atraktivita tématu a když už jsem se chystal nahodit videa překonvertovaná do DivX, zachránil mě jeden známý, který objevil to samé zde. Ve skutečnosti se tedy bohužel jedná pouze o věrohodný přídavný model Q4Gladiator pro Quake III Arenu, který vytvořili talentovaní fanoušci hry, aby si zkrátili minimálně roční čekání na reálného Quaka čtyřku.

P.S. Naše plány na uschování těchto falešných ukázek na Apríla zhatil Rick Johnson z Raven Software, který ve svém .planu dementoval původ videií a nyní už o nich mluví celý internet... škoda :)
zdroj: vlastní zpráva, BluesNews

jd

Nejnovější články