První detaily o Far Cry 2
zdroj: tisková zpráva

První detaily o Far Cry 2

24. 7. 2007 14:14 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

Pokračování veleúspěšné FPS vás vezme do husté pouště i vyprahlé savany v africkém Mali.

Neuplynul ani týden od oficiálního oznámení Far Cry 2 a na veřejnost kromě dalších informací uniklo několik artworků, ukazujících herní lokace a postavy. Těch bude dohromady jedenáct a v některých částech hry budou bojovat po Jackově boku. Do této partičky, nazvané jednoduše Buddies, bude patřit blonďák Frank, statný Hakim, Marty i se svojí dvouhlavňovou brokovnicí nebo vojanda Nasreen s UZI. Jak předznamenal interaktivní teaser, doprovázený starým svahilským rčením, tentokrát se podíváte do Afriky, kde zápasí APR (Alliance for Popular Resistance) s UFLL (United Front for Liberation and Labor). Mezi herními lokacemi nebude chybět vyprahlá savana s kaňony nebo rozpadající se dům v útrobách neprostupné džungle.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

V poušti naleznete vrak vrtulníku s ocasem zapíchnutým v zemi, podíváte se ale i do zaprášené kantiny v dřevěné vesnici Dogonů u vody v Mali nebo na převozní loď na řece pod ocelovým mostem. Jiné z artworků zase ukazují westernové městečko a vykolejený vlak kdesi ve vyschlé pustině. Vaši postavu budete moci specializovat v jedné ze čtyř tříd: Grunt, Engineer, Medic a Sniper. Kromě kompasu se ve vašem vybavení objeví plamenomet, molotovovy koktejly, mačeta a AK47. Rovněž budete létat s větroněm. Ke shlédnutí jsou dvě krátká technologická videa, ukazující model pistole a detailní shadery džípu.

Jak známo, autoři jedničky, vývojáři z Cryteku, se s UbiSoftem rozešli a mají nyní plné ruce práce s dokončováním Crysis odloženého na listopad. Druhý díl Far Cry tedy vzniká přímo v dílnách Ubisoft Montreal, které stojí např. za Prince of Persia nebo Assassins Creed. Podle hodinového podcastu redaktorů PC Gameru (o Far Cry 2 se mluví ve 20. minutě) hra poběží na hodně upravené verzi enginu z jedničky s 90% nového zdrojového kódu. Právě říjnové číslo tohoto časopisu, které vyjde v půlce srpna, věnuje Far Cry 2 dost prostoru. Nepůjde ale o žádné exkluzivní odhalení, protože dvojstránku se screenshoty má již aktuální vydání německého Gamestaru - viz scan v nízké kvalitě. Far Cry 2 je oznámen jen pro PC a vyjde na jaře příštího roku.
zdroj: PC Gamer, CVG, Spazio Games, homepage a další

levis

Nejnovější články