Postal 2 - hry vs. menšiny vs. politika
zdroj: tisková zpráva

Postal 2 - hry vs. menšiny vs. politika

24. 1. 2003 12:12 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

Je zajímavé, jak dokáže některá hra vyprovokovat lidi k totálnímu negativismu ještě dřív, než se vůbec objeví na pultech obchodů.

Ovšem u hry Postal to není nic neobvyklého. Už první díl vyvolal pro svou brutalitu a morbidnost ve světě dosti protichůdných reakcí a v Austrálii byl i zakázán. Jeho pokračování je pro jistotu zakázáno někde již předem a zdá se, že se k výčtu "anti-postalových" zemí přičiněním jednoho homosexuálního aktivisty možná připojí další.
Jakýsi Henk Krol, editor předního holandského časopisu pro homosexuály, se obrátil na prokurátora a parlament s tím, aby začalo soudní řízení ve věci zákazu hry Postal 2. "Je to odporné. V Holandsku máme anti-diskriminační zákony chránící lidi před diskriminací založenou na sexuální orientaci a tím je situace ulehčena," řekl Krol novinářům Reuters.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Postal 2 vyvíjený arizonským studiem Running with Scissors by se přitom měl do Nizozemí dostat ke konci března. Vince Desi, provozující Running with Scissors, však říká, že Poslat 2 není namířen proti homosexuálům a nijak je nediskriminuje. "V žádném případě to není namířené proti homosexuálům. A víte proč? Je to hra -- přeneste se přes ni," opáčil Desi novinářům po telefonu. Rovněž potvrdil, že hráči budou moci ve hře střílet homosexuály, ale stejně tak to vůbec dělat nemusí a ani za střílení kohokoliv nedostanou body. "Hráč se ve hře ujme role chlapíka, kterému říkají The Postal Dude. Ten žije ve městě, kde jsou všechny sorty lidí - bílí, černí, vychrtlí, tlustí, normální i gayové. Hru můžete projít aniž byste zabili jedinou osobu," říká Desi. "Nejde nám o politiku," dodává.

zdroj: Reuters

korgull

Nejnovější články