Podrobnosti o multiplayeru Halo 3
zdroj: tisková zpráva

Podrobnosti o multiplayeru Halo 3

9. 11. 2006 14:14 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

Snowbound, High Ground a Valhalla - tři multiplayerové mapy Halo 3, jejichž tajemství vývojáři částečně odhalili.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Série Halo má své příznivce (ne málo) a ti jsou jistě nažhaveni na každou informaci, která se týká nejnovější hry z této řady - Halo 3. My vám dnes můžeme poskytnout podrobnosti o třech multiplayerových mapách, s nimiž se v tomto titulu budete mít možnost setkat. Zprostředkujeme vám tak postřehy redaktorů magazínu 1UP, kterým vývojáři dopřáli tu možnost je ve studiu Bungie navštívit a nechat si vše předvést v akci.

První mapa se jmenuje Snowbound. Je to mapa exteriérová, menší a pokrytá sněhem. Na jejích vnějších okrajích jsou rozmístěné velké zbraně, které prý budou nekompromisně trestat jakoukoliv snahu hráčů odvážit se za její hranice. Dále se zde nacházejí dvě zvláštní struktury fungující jako základny, spojené podzemním systémem propletených tunelů, do nichž vedou ještě dva další vchody. V podzemí najdete brokovnici. Umístěná je ve středu dokola rozmístěných kanystrů s explozivní směsí. Na povrchu, v dutině sněhové závěje, je pro změnu schovaná snajperka - plně automatická MA5C, se zásobníkem okleštěným na 32 nábojů a se značně upravenou přesností na delší vzdálenosti, opět rafinovaně střežená barely s výbušninou. To, co tato mapa nabízí oproti předchozím hrám nového, jsou speciální průhledné dveře-nedveře, které se ani neotevírají, ani nezavírají. Slouží jako překážka mezi tunely. Je přes ně vidět, ale exploze ani střelba skrz ně neprojde. Pokud jde o počet hráčů, klaustrofóbickým limitem pro Snowbound je 10. Je to jinak ideální mapa pro módy jako Slayer, Team Slayer, Tank Flag, Ninjaball, Oddball nebo King of the Hill.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Další mapa je střední velikosti a nese název High Ground. Navržena je pro 6 - 16 hráčů a typy hry jako One Flag CTF nebo Assault. Zahrajete si na ní ale i Slayer, Team Slayer, nebo Eliminatio, úplně nový multiplayerový mód. Co se toho týče, v Elimination hra končí v momentě, kdy tým zaznamená pět zabití. Hráči se dále "respawnují" poté, co jsou sejmuti (po 15 vteřinách), ale jakmile počet zabitých dojde pěti, kolo končí. Kol je celkem pět, nicméně k vítězství vám postačí tři.

High Ground se prý podobá mapě Zanzibar v Halo 2. Je tu například také několik vstupních bodů a oba týmy disponují vlastní zbraní (brokovnice) a vozidlem. Skupina přicházející od pláže má snajperku a Warthog. Základna má v garáži Ghost a na vrcholu brány střelecké věže. Podobně jako v Zanzibar i zde je způsobů, jak se dostat do velké základny, hned několik. V levé části mapy (přístupné od pláže) je například malý, zčásti zničený bunkr, z kterého vede tunel až dovnitř pevnosti. Do bunkru se můžete dostat buď menší boční chodbou, anebo si prorazit cestu skrz jeho stěny s využitím granátů. Hráči přicházející z části mapy vpravo od základny, mohou zkusit štěstí po cestě, kam však směřují výše zmíněné věže, anebo si namoci hřbet a protlačit se nepohodlným systémem potrubí vedoucím až dovnitř. I High Ground představuje jednu novinku, a to tzv. Brute Sandbox. Jedná se o zbraně Spike Rifle a Spike Grenade. Granát kombinuje technologie tříštivých a plazmových bratříčků a stejně jako oni má své místo v HUD. Vizuálně prý připomíná zbraň Nail Bat z Final Fantasy VII, se spoustou hrotů, které z něj trčí.

Poslední mapa, která byla na prezentaci k vidění, se jmenuje Valhalla. Dá se považovat za duchovního nástupce Blood Gulch. Je symetrická, základny najdete na obou jejich stranách a mezi tím protéká řeka. Uprostřed mapy jsou dvě vyvýšené plošiny. Na jedné z nich je umístěna střelecká věž, na druhé nová zbraň nazvaná Spartan laser. Jde o raketomet namontovaný na rameno, velmi účinnou (zvlášť proti vozidlům) a efektní zbraň (předtím, než z ní vyšlehne paprsek, který vymaže vše, čeho se dotkne, nahromadí se energie u ústí do zlověstné koule) se zaměřovacím laserem. Ničící paprsek není stálý, když vyčerpá energii, která jej vytvoří, je třeba zbraň dobít a to trvá 3 vteřiny. Zajímavou zbraní bude jistě i tzv. Man Cannon a mnohé z vás snad potěší oprášení nápadu s rychlými a dobře ovladatelnými vozidly Mongoose ATV. Valhalla je určena pro 6 - 16 hráčů a módy CTF Classic, CTF a Team Slayer.

zdroj: 1UP

korgull

Nejnovější články