Plachtění nad mostem v Just Cause 2
zdroj: tisková zpráva

Plachtění nad mostem v Just Cause 2

18. 3. 2009 0:01 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

Nové obrázky a doplňující informace z německého časopisu PC Action.

Německý časopis PC Action měl možnout okouknout Just Cause 2, pokračování vydařené arkádové akce z podzimu 2006 (recenze, 79%). První věc, která na čtyřstránkovém preview potěšila, bylo grafické zpracování, jelikož přiložené screenshoty signalizují určitý pokrok kupředu. Ba co víc, čiší z nich energie a dávají tušit, že hra prošla změnami i co se týče struktury otevřeného světa, jehož designéři si dávají záležet, aby navodili hráči dojem volnosti. Jelikož jsme o hře dlouho nepsali, zrekapitulujme si její hlavní rysy a doplňme pár nových informací:

  • Stejně jako minule, tak i v Just Cause 2 bude využívat svůj hák ke všemu možnému i nemožnému. PC Action jmenuje například scénu, kde plachtíte s padákem nad mostem, zachytíte se hákem za projíždějícím pick-upem, přitáhnete se, seskočíte na střechu a vyhodíte nic netušícího řidiče z auta.
  • V alphaverzi se dalo projet po ostrově o rozloze 1000 kilometrů čtverečních, jež by se měla ve finální verze ještě zvětšit. Jak známo, dějištěm je malajský ostrov Panau, tropický ráj v jihovýchodní Asii: zatímco dole u oceánu je nepropustná džungle s palmami, vrcholky hor zakrývá sníh.
  • Dynamické počasí ve hře opravdu je a zahrnuje slunné počasí, déšť a sníh, přičemž se do toho promítá denní a noční cyklus. Není prý nic lepšího, než si stoupnout na kopec a pozorovat zářící domy ve vesnici.
Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva
  • Hra bude plná výbuchů: můžete vyhodit do povětří benzínku, auto a dokonce zapálit i stromy.
  • Hlavní hrdina Rico Rodriguez má jediný úkol, který však není vůbec jednoduchý: spočívá v osvobození země od tyranského diktátora jménem Baby Panay, který má celý ostrov podmaněn.
  • Při používání zbraní budete dostávat speciální body, které vám vylepší přesnost i rychlost střelby a dovolí vám používat dvě zbraně najednou – něco podobného bylo k vidění v GTA: San Andreas.
  • Seznam vozidel bude rozšířen a manipulace s nimi má být mnohem snazší.
Pokud se Just Cause 2 nemůžete dočkat anebo neznáte první díl, kupte si aktuální časopis Level s číslem 176, kde naleznete plnou verzi jedničky. Dle informací PC Action vyjde pokračování 4. října letošního roku na PC, X360 a PS3. Jelikož jednoho odložení jsme se již dočkali a nebyl to zanedbatelný měsíc, nýbrž celý rok, věříme, že to snad hře prospěje - více o Just Cause 2 v našem zpravodajství:

Svrhněte napoleonského diktátora v Just Cause 2  [28.3.2008 13:13 - levis]
Chaos klíčem k úspěchu v Just Cause 2  [2.2.2008 13:13 - levis]
Just Cause 2 odhaleno podruhé  [30.1.2008 19:19 - levis]
Just Cause 2 se odkrývá  [3.1.2008 20:20 - jd]
Engine pro Just Cause 2  [19.9.2007 20:20 - jd]
zdroj: PCAction

m

Nejnovější články