Oficiání stránka a info o Vampire: Bloodlines
zdroj: tisková zpráva

Oficiání stránka a info o Vampire: Bloodlines

1. 11. 2003 14:14 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

Už podle názvu vám musí být jasné, okolo které rasy se bude chystané RPG s prvky FPS Vampire: The Masquerade - Bloodlines točit.

Vampire: The Masquerade - Bloodlines zdroj: tisková zpráva Pochopitelně to budou hlavně upíři, i když tu narazíte též na další havěť jako vlkodlaky, různé duchy a podobné kreatury. Jednou z klíčových postav příběhu se stává Sebastian LaCroix z klanu Ventrue, což je společenstvo upírů zainteresovaných do finančních kruhů a vysoké politiky. Zda se k nim přidá i mladý vampýr Edward Teasdale, za kterého budete hrát, je už vyloženě věcí vaší volby.

Celkem se totiž ve hře objeví sedm různých upířích frakcí (Toreador, Nosferatu, Gangrel, Ventrue, Brujah, Tremere, Malkavians), z nichž každá je charakteristická jinými schopnostmi svých členů, jinými zájmy a dokonce i jinými postupy. Zatímco někteří se chovají velice sofistikovaně, jiní mají mnohem blíže k divokým zvířatům. Jedni jsou konzervativního smýšlení, druzí zase rebelové. Upírská rasa je tedy stejně nejednotná jako ta lidská.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Příběh bude založen právě na boji jednotlivých klanů upírů, prosazujících své zájmy, a zároveň se snažících udržet před lidmi svoji existenci v tajnosti. Míru odhalení bude určovat i speciální "Masquerade" metr. Pokud bude jeho ukazatel povážlivě klesat, začnou se lidé zajímat o podivné úkazy a víte jak to dopadá, když se do něčeho začne plést i policie. Vampire: Bloodlines bude situována do prostředí Los Angeles, které má být ale o poznání temnější a děsivější, než jak jej znáte ze sluncem prozářených pohlednic. Ačkoliv hra bude dle tvůrců především RPG, díky nabídce skutečných palných zbraní je jasné, že na své si přijdou i milovníci akce.

Věcí, která nás zaujme už na první pohled, je fakt, že Vampire: Bloodlines poběží na stejném engine (Source) jako obdivovaná Half-Life 2. Vývojáři z Troika Games (Arcanum, The Temple of Elemental Evil) tentokrát na technickém zpracování skutečně nešetřili a je to koneckonců vidět už i na obrázcících. Pokud vás hra zaujala, můžete se od nynějška podívat i na její novou homepage ve Flashi, která byla spuštěna u příležitosti včerejšího svátku duchů, Halloweenu. Najdete na ní klasicky základní informace a pár ukázek ze hry. Samotné vydání Vampire: Bloodlines ale očekáváme až na jaře příštího roku.

zdroj: GameSpy, homepage

kate

Nejnovější články