Multiplayer z Operation Flashpoint 2
zdroj: tisková zpráva

Multiplayer z Operation Flashpoint 2

18. 9. 2009 19:19 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

Jak se věrohodnost realistického válečného simulátoru od Codemasters projeví v online hře?

Zvětšit zdroj: tisková zpráva Bude to mimořádná podívaná, nástupce nejlepší válečné hry všech dob, ta nejopravdovější simulace války a kdo ví, co ještě. Zkrátka, zaměstnanci firem s renomé jako Codemasters moc dobře ví, že chválit se je potřeba pořád a stále. Na druhou stranu, proč ne - nedávná předváděčka multiplayerových módů z Operation Flashpoint 2 vlastně u přítomných kolegů novinářů docela úspěch sklidila.

Představte si tedy herní ostrov Skira (pokud jste se nedívali do galerie, vězte, že je vymodelován po nějakém skutečném ostrůvku na Aljašce) a na něm dvojici týmů vojáků s tou nejmodernější válečnou technologií. Zápasit spolu budou ve dvou módech, a to sice Annihiliation, což je de facto deathmatch rozmístěný na různé části Skiry, a Infiltration, kde půjde o plnění jednotlivých cílů.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

V tom druhém a na popis jistě zajímavějším bude útočící tým mít vždy k dispozici trochu méně vojáků a trochu lepší vybavení. Po připojení vám pak hra přidělí trojici počítačem ovládaných spolubojovníků, kteří budou poslouchat na slovo a dělat, cokoliv jim přikážete. Až do té míry, že se tu a tam také mírně vzbouří; třeba budou protestovat, kdybyste je poslali na jistou smrt.

V předvedené misi oba týmy usilovaly o kontrolu nad mostem, tedy tím nejtaktičtějším místem na celé mapě. Jistě není třeba dodávat, že v multiplayeru platí stejně realistická pravidla jako v kampani: pokud vás nepřítel trefí do ramene, bude se vám hůř mířit, když to koupíte do nohy, už si nezaběheáte atd. Nemluvě o tom, že každý utržený zásah bude potřeba ošetřit u medika, jinak vám totiž rána bude dál krvácet.

Operation Flashpoint 2: Dragon Rising vyjde 9. října souběžně pro PC, Xbox 360 a PlayStation 3 - více v našem zpravodajství:

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
Hardwarové nároky Operation Flashpoint 2  [14.8.2009 16:16 - levis]
Nejvyšší obtížnost z Operation Flashpoint 2  [12.8.2009 19:19 - levis]
Zbraně z Operation Flashpoint 2  [17.7.2009 13:13 - levis]

zdroj: Gamespot

Nejnovější články