Mrtvé město a náklaďák z RAGE.
zdroj: tisková zpráva

Mrtvé město a náklaďák z RAGE.

24. 8. 2010 10:10 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

Rozdíly mezi verzemi pro PC a konzolemi plus cesta na východ. + OBRÁZKY

id Software se na letošním QuakeConu vytasili s definitivním datem vydání střílečky Rage a vedle toho ji ukázali na všech třech platformách zároveň, tedy poprvé i včetně verze pro PlayStation 3. Jak upozorňují autoři, žádná ze tří verzí zatím není hotová, takže soudit je předčasné, ale přesto si nelze nevšimnout pár drobností. Vizuálně je samozřejmě nejdál edice pro PC, která si vybírá daň v podobě zabijáckých hardwarových nároků, překvapivě dobře ale Rage běží na konzolích i při stabilních šedesáti snímcích za vteřinu.

Nejrychlejší loadování levelů probíhalo také na PC, byť xboxová verze nezaostávala pozadu. A verze pro PlayStation 3 sice působila "obyčejně", ale narozdíl od Xboxu alespoň během předváděčky nespadla. Všechny tři verze měly jinak výstup do obřích monitorů a nikdo z přítomných diváků si nevšiml zásadních rozdílů v grafice, byť John Carmack už dříve varoval, že u konzolových verzí např. nemůže rozjet antialiasing srovnatelný s PC. Samotné demo hry se pak téměř překrývalo s předváděčkou z letošní E3 - až na začátek a nepatrnou ukázku z vodního levelu, kde budete moci protivníka uškvařit elektřinou.


V úvodu mise jste si promluvili s mužem jménem Dan Hagar, který vás u své chýše zaúkoloval nalezením velkého města na východě. Rage se sice odehrává v neuvěřitelně rozsáhlém světě, ale vaše ATV bohužel nepřátelé vzápětí přepadli zrovna v docela úzkém kaňonu. Nadšení mezi hráči jinak vyvolal především obrovitánský ozbrojený náklaďák z pozdější části hry; vůz zdobí pořádně zrezlé bodáky na přední kapotě, dekorovaná rohatá lebka, silná výzbroj a několik kulometů po obou stranách.

Netřeba dodávat, že s takovou výzbrojí náklaďák hravě vyřídí i několik bugin pouštních banditů. A o nic méně nadšeně fanoušci uvítali příjezd do města Dead City, jehož vybombardovanou čtvrť plnou rozbořených dálnic a spadlých mrakodrapů ovládají mutanti. Jelikož tu máte za úkol najít nějaké důkazy, je třeba město důkladně projít, přičemž narazíte např. na minibosse s obrovským granátometem na zádech. A jedna drobnost na závěr: hře svůj hlas propůjčí např. herec John Goodman a těšit se můžete i na minihru Tombstones, kde budete muset svůj ozbrojený hologram co nejrychleji dostat do středu herního pole.

RAGE. vyjde 15. září 2011 pro PC, Xbox 360, PlayStation 3, Mac OS X a iPhone - více v >našem zpravodajství:

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
Šest faktů o RAGE.  [26.8.2009 10:10]
Hlavní hvězda QuakeConu: RAGE.  [17.8.2009 19:19]
Bombastický trailer z RAGE.  [13.8.2009 23:23]

zdroj: GS & IGN

levis

Nejnovější články