Mrazivá hororová střílečka Cryostasis
zdroj: tisková zpráva

Mrazivá hororová střílečka Cryostasis

20. 4. 2007 19:19 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

Na zamrzlém ledoborci bude zima, hodně velká zima. Naštěstí existují způsoby, jak se zahřát a zároveň si tím zachránit život.

Ačkoliv ji někteří zaregistrovali až letos, my už vás o vývoji first-person střílečky Cryostasis informovali už loni. Jejím vývojem se zabývá studio Action Form, tvůrci Vivisector: Beast Inside a podle nových informací to vypadá, že už se našel také vydavatel - společnost 1C Company. Ta tento titul, resp. jeho velmi ranný, nicméně hratelný build (s jedním levelem), představila v těchto dnech na tiskovce v San Francisku. Nechyběl u toho redaktor Firingsquad, který své dojmy dnes zprostředkoval čtenářům a poskytl k tomu i balík nových screneshotů, jež si můžete prohlédnout v naší galerii.

Podle toho, co bylo demonstrováno, prý hra disponuje zajímavými herními prvky. Jak jsme mohli vytušit už z názvu, bude vám v ní hodně velká zima. Děj se odehrává na totálně zamrzlé ruské lodi, starém ledoborci, a aby bylo její prostředí zachyceno věrohodně, provedli prý vývojáři průzkum skutečných lodí. Teplota těla vašeho virtuálního představitele bude určovat jeho formu. Sledovat to budete moci na ukazateli v levém dolním rohu obrazovky. Zahřát se bude možné různými způsoby, například teplem žárovky. Některé zdroje tepla vás zahřejí jen trochu, jiné pořádně a doplní tak vaše zdraví na maximum. Čím dále budete z jejich dosahu, tím víc si na vás bude brousit kosu zubatá. Jenže zima sama o sobě tu nebude jediným vaším nepřítelem.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

Připraveni byste měli být i na různá monstra lidského původu. To, které bylo vidět v demu, prý nebylo vůbec jednoduché sejmout, protože se pohybovalo velmi zvláštním škubavým způsobem a nebylo ho snadné zaměřit. Zneškodněním nepřítele, ke kterému můžete použít některou z klasických zbraní, pro vás ale nic nekončí. Budete totiž nadáni zvláštní schopností pronikat do myslí právě zabitých kreatur a "přehrát" si poslední chvíle jejich života. Co přehrát, vy je budete moci dokonce prožít a změnit jejich události. Tímto způsobem si můžete například zajistit různé bonusy anebo uvolnit cestu tam, kam byste se jinak nedostali (když třeba otevřete předtím zavřené dveře, apod.).

Těšit se prý můžete i na nějaká ta zábavná "easter eggs" (třeba najdete flákotu hovězího a prožijete pár posledních minut života krávy, ze které pochází). Po vizuální stránce se prý hra jeví velmi pěkně a nabízí některé velmi působivé efekty, zvlášť co se týče sněhu a ledu, díky nimž získáte přímo fyzický dojem mrazu. Vhledem k tomu, že hra nemá vyjít dříve, než začátkem příštího roku, kdy se dají ještě předpokládat nižší teploty, můžete pak atmosféru vylepšit ještě tím, že na sebe otevřete okno.
zdroj: Firingsquad

korgull

Nejnovější články