FPS Cryostasis od tvůrců Vivisectoru
zdroj: tisková zpráva

FPS Cryostasis od tvůrců Vivisectoru

1. 5. 2006 12:12 | Obrázky | autor: Redakce Games.cz |

Vivisector: Beast Inside z letošní zimy patří do kategorie her, které, ač nebyly úplně špatné, žádnou díru do světa neudělaly a na které se asi velmi rychle zapomene.

Její autoři z ukrajinského studia Action Forms se však nevzdávají a dnes přišli s oznámením nové first-person akce Cryostasis: Sleep of Reason. Bude se odehrávat v roce 1968, kdy se meteorolog Alexander Nesterov, normálně pobývající v ruské stanici Pole 21 na severním pólu, ocitne na starém jaderném ledoborci North Wind. Ten kdysi zůstal uvězněn v neprostupných ledových krách a jeho posádka kvůli tomu nejenže ztratila přirozený lidský vzhled, ale také právo na smrt. Z toho všeho i prvních screenshotů vyplývá, že půjde o hororový titul ve stylu Cold Fear nebo The Thing. Atmosférický zážitek zajistí druhá generace AtmosFear enginu s nejmodernějšími vychytávkami, jako je dynamický systém stínování, pokročilá fyzika objektů, parallax mapping, tone mapping, gloss map či depth of field.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

Na palubě a zejména v útrobách ocelového monstra, rozděleného do deseti detailně zpracovaných levelů, potkáte více než patnáct druhů zmutovaných kreatur, které nemají daleko k těm z Condemned a disponují zatím nespecifikovanými unikátními schopnostmi. Bát se jich budete, o tom není sporu, ale na druhou stranu se nemusíte obávat, že byste proti nim byli bezbranní. Vedle osmi typů historicky přesných zbraní vypomůže v boji ojedinělý systém zvaný Mental Echo, který vám dovolí proniknout do mozku nějaké osoby a změnit její činy vykonané v minulosti. Vedle toho narazíte na 7 NPC charakterů, které trošku osvětlí napínavý příběh, který má zabrat zhruba sedm hodin. Termín vydání Cryostatis (jehož podobnost názvu s Crysis je asi jen čistě náhodná :) zatím oficiálně uveden není, nicméně letos to nejspíš nebude.
zdroj: vlastní

jd

Nejnovější články