Maxe Payna napsal Alan Wake
zdroj: tisková zpráva

Maxe Payna napsal Alan Wake

11. 12. 2009 20:20 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

Jaké bestsellery má zkrachovalý spisovatel na svědomí? A v jakých dopravních prostředcích se s Alanem svezete? + OBRÁZKY, VIDEO

Pokud byste pracovali v Remedy, asi by vám tenhle seznam pěti kuriozit z Alana Wakea připadal náramně obyčejný - jenže pro fanoušky jde o mimořádně cenný zdroj nových informací:
  • Podle vývojářů z Remedy byl Alan Wake před událostmi ze hry bestsellerovým autorem, který se proslavil sérií krimi thrillerů o nesmlouvavém detektivovi z New York City - asi netřeba dvakrát hádat, abyste přišli na to, že je tu řeč o Maxi Payneovi. Zdalipak se některá z Alanových četných flashbackových scén náhodou nebude odehrávat i v tomhle prostředí?
Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva
  • Podle scénáristy hry Sama Lakea se ve hře svezete nejenom v autě, ale také třeba na člunu nebo v helikoptéře - "i v dalších přepravních prostředcích a strojích, které se v hrách dvakrát často neobjevují," ač zdaleka ne všechny budete moci sami ovládat.

  • Nosný nápad hry s temnotou, která se občas zmocní vozidel nebo po hráči začne metat předměty, se prý zrodil ze starého bugu v jednom z prvních buildů hry - tehdy sebou určité předměty začaly třást a nakonec vybuchly, pokud jste se k nim přiblížili moc blízko.

Alan Wake - evoluce 2005-2009
  • Alanova družka Alice byla v několika prvních verzích scénáře ve skutečnosti jen jeho přítelkyní - jak říká Sam Lake, "vývoj nám ale trval pár let, takže oba měli dost času na to, aby se mezitím vzali".

  • Stejně jako původně světlé tričko hl. hrdiny, nakonec ze hry zmizí i nepřátelé s kapucemi, jaké si možná vybavíte ze starších trailerů - v dnešních buildech je totiž už napevno nahradili tzv. Taken, jakási zombie variace na obyvatele městečka Bright Falls.
Alan Wake vyjde na jaře pro Xbox 360 a posléze i pro PC, i když o tom nemají zatím jasno ani sami tvůrci, rozhodnou se až později - více v našem zpravodajství:

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
Pronásledován lesem v Alan Wake  [14.11.2009 12:12 - jd]
18 minut kamerové nahrávky Alan Wake  [10.11.2009 10:10 - levis]
Momentky z Alan Wake  [24.9.2009 10:10 - levis]

zdroj: 1UP & GV

Nejnovější články