Hlavní hvězda QuakeConu: RAGE.
zdroj: tisková zpráva

Hlavní hvězda QuakeConu: RAGE.

17. 8. 2009 19:19 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

Kdo neměl to štěstí, aby v Texasu na vlastní oči zažil půlhodinovou předváděčku střílečky od id, má nyní šanci alespoň zprostředkovaně. + OBRÁZKY

Zvětšit zdroj: tisková zpráva Slibovanou půlhodinovou předváděčku postapokalyptické střílečky Rage od id Software začali Matt Hooper a Tim Willits sice na PC, ale s xboxovým ovladačem, to prý aby dokázali, jak pěkne se hra bude hrát na všech platformách. A vzali to pěkně od začátku, tedy od chvilky, co bezejmenný hlavní hrdina předčasně vystoupí ze svého podzemního krytu (viz příběhové pozadí hry).

Rázem se ocitnete pod nepřátelskou palbou a před jistou smrtí vás zachrání jen obchodník jménem Dan Hagar, který vás následně vezme do městečka Wellspring, prý největšího v celé pustině. Cestu zpestří ještě zastávka u Crazyho Joea v hospodě u stejnojmenného hospodského. Jeho vrásky a pohyb rukou prý patří k těm vůbec nejrealističtějším lidským postavám, jaké byly kdy v hrách k vidění, shodlo se hned několik přítomných.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

Právě v Joeově přítomnosti si také vyjdete za barák a poprvé si vyzkoušíte boj - na protějším kopci totiž vyleze mutant, kterého sejmete svoji první zbraní, Wingstickem, neboli bumerangem, který si sami vytvoříte (a který se vám po hodu vrátí zpět do ruky). I později ve hře budete mít příležitost si dělat své vlastní zbraně, byť jak rychle dodal designér Matt Hooper, rozhodně jich nebude tolik jako v konkurenčních Borderlands, protože id se soustředí hlavně na přehlednost a úplnost - nechtějí prý hráče zahltit nesmyslnými čísly.

Po krátkém rozhovoru s Joem bude následovat jízda v pouštní bugině, kde si zase prvně vyzkoušíte souboj v autech. Podle přítomných je "rychlý a brutální", což se odvíjí i do toho, že buginy se pohybují v ďábelských rychlostech a umí během nich dělat ostré zatáčky.

Vozy jsou vybavené nitrem, které jim na okamžik dovolí ujet protivníkům, a stejně tak na nich naleznete i kulomety, které samozřejmě přijdou ke slovu nejčastěji. Ale je správné na tomto místě upozornit, že byť správná trefa vyvolá patřičný účinek, tedy třeba protivníkově vozu odstřelí světla nebo blatníky, zdaleka nejlepší bude s vozem jednoduše narážet do protivníka, případně se ho snažit obrátit vzhůru nohama nebo natlačit na skály. I když, každý si to jistě udělá po svém.

Rage pro PC, Xbox 360, PlayStation 3 a Apple Mac OS X ještě nemá stanovené datum vydání, předpokládá se, že vyjde začátkem příštího roku - více v našem zpravodajství:

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
Bombastický trailer z RAGE.  [13.8.2009 23:23 - levis]
Návštěva televizního studia v RAGE.  [6.8.2009 19:19 - levis]
Na závodni trati v RAGE.  [23.7.2009 16:16 - levis]

zdroj: IGN, Gamespot, 1UP, Giant Bomb, Kotaku & další

Nejnovější články