Herní nuance v Metal Gear Solid 4
zdroj: Konami

Herní nuance v Metal Gear Solid 4

27. 11. 2006 20:20 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

Zbraně patriotů, jak zní podtitul čtvrtého dílu dobře známé stealth série, cílené během příštího roku na PS3 (i když kdo ví:-), dostávají sice od Kojimy oficiální podporu skrze anoncované plné využití padu Sixaxis, nicméně kultovního tvůrce velice mrzí absence vibračních funkcí.

A současně doufá, že se to v budoucnu změní. Není sám, jakkoliv např. Phil Harrison ze Sony tvrdí, že toho nelituje a že nová dispozice citlivosti PS3 padu na pohyb umožní hráčům bohatší a komplexnější možnosti ovládání. Zajímavé, protože navzdory výše vyřčenému Kojima skrze britský OPSM avizuje, že ovládání Solid Snakea nebude až tak komplexní, jako tomu bylo ve třetím dílu (Subsistance). Na druhou stranu máte mít v MGS4 údajně zase bezprostřednější ovládání, což ale nějak nechápu, co tím chtěl básník vlastně říci. Mnohem čitelnější jsou již další zprávy z MGS univerza.

V rámci ozbrojeného konfliktu, který ve hře bude probíhat, si můžete zvolit svého nepřítele, resp. ke komu se v téhle válce připojíte, ovšem zaútočit bude přitom možné na všechny zúčastněné. Uvedené má být odvislé zcela na vašich preferencích a morálních rozhodnutích. Možná v tom bude hrát svou a nikoliv nepodstatnou roli také přítomnost Metal Gearů (tzv. Gekkos), kteří v případě, že s jejich stranou máte uzavřené spojenectví, vás nemají důvod pronásledovat. S čímž zase souvisí připomínka revoluční OctoCam kamufláže, se kterou se budete angažovat přímo na bojišti a schovávat se před zraky vašich oponentů. V akci využijete i v traileru představeného malého robůtka typu Metal Gear MKII, jehož můžete řídit, a když je tak řeč o traileru, v jedné z novějších ukázek se hlavní hrdina Solid Snake ukazuje jako mladší - poté, co si aplikoval ozdravnou injekci, což je zajímavost, která je podle Kojimy k zamyšlení. Tohle raději nechám mladším a na závěr snad ještě noticka, že se v MGS4 ocitnete na Středním východě, v Jižní Americe a východní Evropě. Rozmanitost herního prostředí tedy zaručena…

zdroj: Magicbox

mart

Nejnovější články