Hello Games předvádí nejambicióznější update No Man’s Sky v pohybu
zdroj: tisková zpráva

Hello Games předvádí nejambicióznější update No Man’s Sky v pohybu

18. 7. 2018 12:22 | Preview | autor: Adam Homola |

Obrovský update Next rozšíří samotářské No Man’s Sky o plnohodnotný multiplayer už příští týden, kdy bude hra zároveň debutovat na Xbox One. O tom jsme psali nedávno, ale teď tvůrci z Hello Games představují Next v pohybu, a hlavně se rozpovídali i o dalších novinkách, přídavcích a vylepšeních, které do hry doposud největší update přidá. A věřte, že to zdaleka nebude jenom o multiplayeru.

Ten je nicméně tím hlavním a dlouhodobě žádaným prvkem hry. Příští týden se tak budete moct vrhnout na prozkoumávání vesmíru, akci, stavění, ale třeba i závodění v „malém týmu“ s kamarády nebo s cizími hráči.

Společně můžete přežívat, nebo naopak ničit virtuální životy ostatním hráčům. Cizinci či kamarádi mohou přiložit ruku k dílu a postavit společně s vámi všechno od maličkých přístřešků až po komplexní kolonie, které jsou navíc sdílené pro všechny ostatní hráče. S multiplayerem se počítá i pro vesmírné bitvy či již zmíněné závody, kdy lze dokonce tvořit a následně sdílet tratě.

Ale jsou tu i další nezanedbatelné prvky. Jedním z těch nejviditelnějších je upravená vizuální stránka, a to včetně vaší postavy. Nově totiž můžete hrát celé No Man’s Sky z pohledu první či třetí osoby, a to jak na zemi, tak ve vzduchu či ve vesmíru. Vzhled postavy si pak můžete samozřejmě upravit.

zdroj: Archiv

Tvůrci prý „výrazně vylepšili“ generování terénu všech planet, pozemní textury, vodu i mraky, takže by to mělo všechno vypadat podstatně lépe, než jak je tomu nyní. Svého grafického vylepšení se dočká i vesmír, kde se některé planety budou moct pochlubit novými prstenci.

Svůj vlastní nášup nových grafických detailů dostanou i lodě, NPC a budovy, které můžete nově stavět přesně tam, kde se vám zlíbí. Omezení na předem připravená stavěcí místa tak přestává platit a vy se můžete budovatelsky vyřádit, kdekoliv se vám zachce. Třeba i pod vodou. Vývojáři také „výrazně zvedli“ komplexnost a velikost základen, přidali stovky nových součástí a možnost vlastnit víc základen najednou.

Update Next upravuje i fregaty, kterých můžete mít celou flotilu, všechny vylepšovat, a dokonce jim z můstku vaší lodě rozdávat příkazy. Nově je můžete vysílat do vesmíru nebo na průzkum nějakého konkrétního systému, do kterého se chystáte sami vydat.

Kompletní seznam všech změn ještě k dispozici není, ale už jenom hlavní body dávají zapravdu tvůrcům, kteří tvrdí, že půjde o zdaleka největší update v dvouleté historii No Man’s Sky. Zároveň ale jedním dechem dodávají, že Next není konec. Jakkoliv jde o obří update, je to pořád jen další krok na dlouhé cestě. Hello Games potvrdili, že No Man’s Sky budou podobným způsobem podporovat i nadále.

Nejnovější články