Gigantický Shadow of the Colossus
zdroj: tisková zpráva

Gigantický Shadow of the Colossus

22. 3. 2005 12:12 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

Pro všechny příznivce originálních her mám dobrou zprávu.

Na PS2 se chystá nesmírně zajímavý projekt s názvem Shadow of the Colossus (trailery), který připravuje stejná vývojářská grupa, jež má na svědomí skutečně výtečné ICO. Že se ICO příliš neprodávalo je pro mě osobně dosti velká záhada, ale to zase až někdy jindy.

Původní název Wanda and the Colossus se sice dočkal změny (jak je patrné ze záhlaví), herní koncepce má ale zůstat stejná. V hlavní roli se představí nebojácný chlapíček, který na svém koni bude bojovat proti gigantickým kreaturám, evokujícím v některých případech doslova pohybující se hrad. Ve vedlejší úloze pak bude "damsel-in-distress", což je tedy podobné schéma co v ICO, nicméně zde bude dívka vašeho srdce v bezvědomí. Přišla o duši a cesta k jejímu oživení vede právě přes poražení obřích Colossů. Takže se konečně dostáváme k meritu věci.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

Jím je velký důraz na originální soubojový rámec, na zajímavý a netradiční střet nikoliv nepodobný obrazu s biblickým Davidem a Goliášem, přičemž ani vy nebudete zcela bez šancí. Důležitou součástí boje má být váš kůň s vlastní AI a dále vaše šikovnost, neboť soupeř má mít něco zranitelných míst (byť tohle info tvůrci nechtěli v rozhovoru na Kikizo Games komentovat), na která se musíte dostat a zasadit rozhodující úder. Colossus je však nedílnou součástí vašeho okolí, tvoří samotné prostředí, v němž se budete pohybovat a které se tak dynamicky a organicky mění a přetváří. V hledání tudíž bude prostor i pro nacházení správné cesty ke slabinám vašeho soka.

Hudební kulisa bude velice příležitostná a z prvních ukázek je zřejmá podobnost zatím zkomponovaných songů s ICO (jak tematická, tak svými příležitostnými nástupy). Nicméně jestli bude audio složka na tak kvalitativně vysoké úrovni co u ICO a grafické zpracování nabídne skutečně ten rozlehlý a organický svět z ukázek, máme se rozhodně nač těšit.

martin

Nejnovější články