Fallout 3 míří také na Xbox 360
zdroj: tisková zpráva

Fallout 3 míří také na Xbox 360

19. 1. 2007 20:20 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

Todd Howard, uznávaný producent Oblivionu a Morrowindu, se rozhodl alespoň částečně uspokojit všechny, kteří hltají každý drobňoučký útržek informací o vysněném třetím dílu postapokalyptické RPG série Fallout.

news zdroj: tisková zpráva O budoucích záměrech Bethesdy totiž poskytl rozhovor britské odnoži Oficiálního Xbox magazínu. Z toho je navýsost zřejmé, že: 1) hra pravděpodobně vznikne vedle PC také na Xbox 360 (někoho to naštve, ale vývoj AAA titulů pro více platforem najednou je dnes prakticky nutností k přežití) 2) i na jaké publikum asi bude cílena ("poptávka po Falloutu 3 by na X360 byla obrovská") - ostatně jinak by na toto téma ani nedával interview ryze konzolovému časopisu. Ten otiskne celý text ve svém příštím čísle 15. února a nyní pustil do éteru pár střípků.

Na Falloutu 3 začali pracovat koncem roku 2004 (tedy půl roku po získání licence) pouze v pár lidech. Než vyšel Oblivion vloni na jaře, bylo na tento projekt alokováno pořád jen 10 vývojářů, ale nyní je pro Bethesdu jasnou prioritou a dělá na něm většina týmu. "Vždy míváme velmi dobou preprodukční fázi, kdy zkoušíme nejrůznější návrhy, koncepty nebo vytváříme prototypy," vysvětluje Howard důvod, proč jsme dosud ze hry nic neviděli. To se má brzy změnit, pokud vše půjde jak po drátkách. Po vzoru Oblivionu by snad i Fallout 3 měl být velmi rozlehlý a mít otevřený konec.

Update 21.1. - šíří se zvěsti o nahrazení soubojů na tahy bitkami v reálném čase (prý jsou až moc akční) a použití modifikovaného GameBryo enginu (z Oblivionu), tudíž zřejmě půjde hrát jak ve first-person, tak i third-person pohledu kamery (thx MadBrahmin).
zdroj: OXM

Nejnovější články