E3 preview Dungeon Siege III
zdroj: tisková zpráva

E3 preview Dungeon Siege III

17. 6. 2010 20:20 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

Jak se vyznáte v nepřeberném množství předmětů nebo dialozích od Obsidianu?

Na letošní E3 nemohlo chybět ani akční RPG Dungeon Siege III, které se odehrává ve fantasy světě Ehb. Protože jeho zakladatelé, tzv. Desátá legie, jsou na vymření, hráč musí nějakým způsobem zabránit tomu, aby se všechno rozsypalo. O příběhu sice vývojáři z Obsidianu moc nemluvili, hned v úvodu ale prozradili, že hra poběží na novém enginu Onyx a soustředí se především na procházení dungeonů. Po každém zabitém nepříteli naleznete nějaké předměty a abyste toho s sebou netahali příliš, hra vám sama oznámí, jestli by daný objekt k něčemu byl a kolik byste za něj mohli případně dostat na místním trhu. Ostatně úplně všechno vás Dungeon Siege III také nenechá pobrat, dříve či později totiž narazíte na zatím neupřesněný limit maxima předmětů, jenž s sebou lze pobrat.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

Vaše postava bude držet meč na dva způsoby: ten první přijde vhod pro obyčejné šermování a duely, když vás ale nepřítel přečíslí nebo obklíčí, vyplatí se meč uchopit oběma rukama, abyste tak máchali větší silou a mohli jste případně trefit i několik protivníků naráz. Na první pohled se vývojářům jinak podařilo stvořit barvitý svět, v němž se lze díky navigačnímu systému snadno orientovat a s pestrou grafikou se budete každou chvílí zastavovat, abyste si dosyta užili malebných výjevů v krajině. Změna vývojářů s sebou přinesla také mnohem více dialogů, takže v konverzacích budete volit odpovědi a to, jak se zachováte, také výrazně ovlivní další průběh hry. Samozřejmostí je dnes i kooperativní mód, ze kterého mohou ostatní dle libosti vyskakovat anebo se zase připojovat, nepřímo byl potvrzen také online multiplayer.

Dungeon Siege III pro PC, Xbox 360 a PlayStation 3 zatím nemá stanovené datum vydání, Square Enix s ním ale počítají na příští rok - více v oznámení.

zdroj: Scrawl FX

levis

Nejnovější články