Dva nástupci Far Cry Instincts
zdroj: tisková zpráva

Dva nástupci Far Cry Instincts

12. 1. 2006 0:01 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

UbiSoft není žádný troškař a jeho vavříny ověnčené studio v Montrealu připravuje hned dva nástupce konzolové first-person akce Far Cry Instincts, která mu během loňského podzimu vydělala nejvíce peněz.

farcryinstnc zdroj: tisková zpráva Nejprve se setkáme s takovou tradiční nastavovanou kaší s pracovním názvem Next Chapter, která bude stavět na stejných základech jako originál, ale přinese nový příběh a postavy. Hra, z níž pochází duo obrázků, vznikne pouze pro první generaci Xboxu a má vyjít překvapivě už na jaře 2006. PCčkáři si oproti tomu budou muset počkat nejméně do podzimu na projekt Crysis (reg.ochr.známka), který kutí autoři Far Cry pro konkurenční Electronic Arts na CryEngine 2 technologii (video).

Obrázek zdroj: tisková zpráva O poznání atraktivněji se jeví druhý večer oznámený titul Far Cry Instincts Predator, který bude kompilací původního FCI a FCI Next Chapter, ale ve výrazně zdokonalené verzi šité na míru Xboxu 360. Hra poběží na novém enginu a má naplno využít síly vícejádrových procesorů této konzole od Microsoftu, jak po stránce grafické ("optimalizované high-definition prostředí a plynulejší framerate"), tak hratelnostní. Slibováno je více nepřátel na obrazovce současně, což vyústí v ještě adrenalinovější přestřelky nebo honičky. Vylepšen by měl být i pathfinding (způsob, jak se nepřátelé pohybují a dostávají k cíli) a umělá inteligence obyčejných vojáků či vozidel. Far Cry Instincts Predator, vizuálně okouzlující v galerii, je taktéž avizován již na letošní jaro, ale cenu zatím UbiSoft nevyřkl.

zdroj: PR

jd

Nejnovější články