Duše zemřelých v The Darkness
zdroj: tisková zpráva

Duše zemřelých v The Darkness

19. 2. 2007 12:12 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

Temná akce v multiplatformní hře The Darkness (PS3 a X360) je sice založena na komiksové předloze, nicméně od té se bude lehce odlišovat např.

trochu jinými postavami představenými na herní scéně. Nutno připomenout, že půjde o FPS s mimořádnou mírou interakce, využitím motion capture technologie a nadpřirozených schopností hlavního hrdiny, který standardně může mít ve svých rukou hned dvě střelné zbraně naráz, s nimiž střílí přes dva k tomu vymezené buttony na ovladači (každý pro jednu ruku, resp. zbraň). Zajímavá se zdá být informace, že ve hře se budete přesouvat podzemkou a že pro hráče má být nachystána tuna bonusů (komiksy, making of…), počítaje v to i desítky vedlejších misí. A také spousta hodin televizního vysílání, neboť zde budete údajně moci zhlédnout kupu černobílých filmů a starých (hraných či kreslených) TV seriálů!

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

Po technické stránce hru kolegové z EuroGameru srovnávají s Prey, s vizuální hodnotou ve stylu Half-Life 2 a dusivou atmosférou Condemned. Se spoustou efektů, jako jsou zohledněné trajektorie letících kulek, vycházejícího kouře z hlavní po výstřelech a motion bluru. Příběhem vás verbálně provází ústřední protagonista Jackie Estacado, zabiják mafie. V případě jeho temných dispozic se logicky dočkáte postupného vylepšování jeho statusu, do něhož mají patřit schopnost dívat se za roh, vybavení se speciálním štítem, noční vidění a vyvolávaní malých pomocníčků (duše zemřelých). To jsou neskutečně agresivní postavičky temnoty s různými dovednostmi, mezi něž patří kamikaze atak zamčených dveří pro jejich následné otevření. Roztomilé.

Sluší se zmínit, že temné dispozice budou k mání jenom v noci či temnotě, ve dne či za světla se s z vás stává standardní střelec. A že celá třetina hry se má odehrávat v Otherworldu, pekelné dimenzi evokující bojiště. K tomu se ostatně dostanete i v rámci tvůrci přislíbeného multiplayeru, v němž se dočkáte režimu tak trochu na způsob hraní v Aliens vs Predator, kde se vybraní jedinci mohou přeměnit na darklingy (ony temné pomocníky) se schopností pohybovat se po zdech a stropech zdejších map. Tohle zápolení bude pochopitelně možné sehrát jak v týmu, kde se mluví o režimech jako Capture the Flag či Team Deathmatch, tak každý za sebe, kde se zase počítá s módem Last Human. V němž vítězí osoba, co si nejdéle udrží svůj lidský status - ke kterémuž vede cesta zabitím jednoho jediného člověka na mapě, na mapě mezi samými mutanty.
zdroj: Eurogamer

mart

Nejnovější články