Další střípky o Alan Wake
zdroj: tisková zpráva

Další střípky o Alan Wake

9. 7. 2009 10:10 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

Finský časopis se v Remedy ptal na otevřenost herního světa, PC verzi i další díly série.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Redaktoři finského herního časopisu Pelaaja se po čtyřech letech znovu podívali do studií Remedy a v novém čísle proto přinesli několik drobných doplňujících střípků o Alanu Wakeovi:
  • Původně byl základem otevřený herní svět, kde jste se mohli volně pohybovat (a la GTA), což se autoři nakonec rozhodli přepracovat v jednotlivé mise/úkoly. Přesto ale budete mít naprostou volnost pohybu, tzn. že ke svému cíli budete moci pokaždé dorazit mnoha způsoby jen dle toho, jak se rozhodnete.

  • Hledání ztracených stránek z Alanova rukopisu bude probíhat ve stylu audio nahrávek nalezených v BioShocku.

  • Temné síly městečka Bright Falls budou napadat jeho obyvatele, zvířata i neživé objekty, kterým budete moci ublížit jen a pouze na světle - a to vás před nimi také ochrání (např. baterky či lampy připevněné na pistole).

  • Hru sice vydá Microsoft, ale Remedy si na něm vymohli to, že všechna práva patří jim (snad aby se jim nestalo něco jako tvůrcům Crackdown, Realtime Worlds, které vydavatel pro pokračování nahradil týmem Ruffian) - a dopředu avizují, že Alan Wake je jen začátkem jednoho příběhu (= již teď plánují pokračování).

  • Dříve spekulovaná PC verze hry prý nikdy nebyla na stole, ani ji nikdo z Remedy nesliboval, a nic ohledně toho zatím nemohou říct, protože dle dohody s Microsoftem hru nejprve vytvoří a vydají pro Xbox 360. Markus Maki z Remedy se ale nedávno svěřil, že xboxová verze má přednost a ohledně té PCčkové se autoři vyjádří až po vydání.

  • Remedy trvají na tom, že hra nemá zpoždění, protože žádné datum vydání nikdy sami neurčili a všechna data dřívější prý byly jen šírenými fámami. Každopádně prý tvůrci vlastní datum nikdy neprošvihli, což je také důvod, proč Alana Wakea vydají na jaře 2010 pro Xbox 360.
Více o hře čtěte v našem zpravodajství:

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
Čtyři minuty hraní Alan Wake  [1.6.2009 22:22 - jd]
Další střípky o Alan Wake  [6.4.2009 12:12 - levis]
Alan Wake vsadí na světlo  [29.3.2009 14:14 - levis]
zdroj: Pelaaja via Brightfalls.net

Nejnovější články