Další střípky o Alan Wake
zdroj: tisková zpráva

Další střípky o Alan Wake

6. 4. 2009 12:12 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

Návštěva finských vývojářů přinesla několik obrázků, starou známou scénku se stopařem i náznak toho, jak bude hlavní hrdina ve tmě hledat světlo.

Od poslední zmínky o psychologickém akčním thrilleru Alan Wake je to sotva pár týdnů, ale němečtí herní novináři se nedávno dostali přímo do studií finských Remedy a přivezli si odsud několik dojmů spolu s pár obrázky, které se bohužel při bližším prozkoumání zdají jen jako vytípané z říjnového traileru. Nebo ne?

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

Remedy novinářům znovu předvedli starou známou scénku se stopařem a havárií (viz naše preview) a vedle toho stihli potvrdit, že Alanova žena Alice bude v příběhu zastávat zcela klíčovou roli. Střídaní dne a noci prý navíc herní engine nebude dělat automaticky, nýbrž bude vázáno na jednotlivé události: to prý proto, abyste např. při prodlouženém nočním výletu nenašli automechanika u benínové stanice, jak vám jde s úsměvem natankovat o čtvrté ranní.

Autoři sice opět neupřesnili, jak přesně se střídání světla a stínu na hře podepíše, jen připomněli, že Alanovým úhlavním nepřítelem bude tma - čili že se hlavní hrdina bude snažit "hledat světlo" (že by něco na způsob "pohybujte se pouze v prosvětlené části domu, jak přijdou noční můry?). Zatímco Max Payne pak měl jednoduché, omezené levely a odehrával se převážně v interiérech, Alan Wake má být přesným opakem. Okolní svět se navíc bude plynule streamovat, tj. nahrávat na pozadí bez nutnosti pauz na loading. Už jen kvůli jeho šíři pak prý bude velmi podstatné, aby hráč často používal vozidla.

Alan Wake pro PC a Xbox 360 pochopitelně stále nemá jasné datum vydání - více v posledních článcích:

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
Alan Wake vsadí na světlo  [29.3.2009 14:14 - levis]
Alan Wake dýchá, ale nemluví  [5.1.2009 19:19 - levis]
Alan Wake - nový trailer a obrázky  [21.10.2008 17:17 - jd]
zdroj: PC Action

levis

Nejnovější články