Další remake Resident Evil - pro Nintendo DS
zdroj: tisková zpráva

Další remake Resident Evil - pro Nintendo DS

28. 8. 2005 9:09 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

O projektu Resident Evil pro handheld od bigN už si povídali i vrabci na střeše, ale až poštovní holub z Famitsu tuhle zprávu konečně doložil prvními obrázky.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Jde o hru Resident Evil: Deadly Silence (to se nám to DS-ko pěkně skloňuje, což?:o) a jde o remake prvního dílu série, který se objevil v polovině devadesátých let minulého století na konzolích PSX a Saturn. Namísto původního renderovaného prostředí se objeví plně 3D svět. V hlavní roli se pak znovu představí staří známí Chris Redfield a Jill Valentine a nově také unikátní dispozice handheldu, v němž se touch-screen využije při řešení rozličných hádanek a práci s inventářem.

S tím souvisí pozměněný scénář, výskyt nepřátelských zombíků a zbraní a tady pak taková zajímavá vychytávka (aspoň to tak vypadá), kdy se vám displej může "zacákat" krví a je nutné jej očistit pro potřebný přehled v obrazu. Na nějž se podle všeho budete moci podívat i ve first-person. Kusé informace budou zcela jistě v brzké době adekvátně doplněny, prozatím tedy přikládám pár screenshotů (scany ze zmiňovaného magazínu Famitsu), u kterých omluvte sníženou kvalitu, porucha rozhodně není na vašem monitoru.

Update 29.9. - díky oficiální stránce se hodí o projektu Resident Evil: Deadly Silence dodat, resp. upřesnit pár informací. First-person perspektiva má přicházet celkem pravidelně vždy, když vytáhnete do bojů s údajně chytřejšími zombies s nožem, přičemž uvedený akt - ohánění se ostřím - se bude provádět stylusem. Stejně jako očišťování displeje v momentě, kdy bude potřísněn krví, a stejně jako řešení většího množství puzzlů. Nedosti na tom se dále mluví o využití mikrofonu a Wi-Fi, obé zůstává zatím obestřeno rouškou tajemství.

zdroj: GamePro

gamepro

Nejnovější články