Colin McRae: DIRT i na třech kolech
zdroj: tisková zpráva

Colin McRae: DIRT i na třech kolech

5. 4. 2007 20:20 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

Dvouletou pauzu od vydání posledního dílu série Colin McRae Rally (v naší recenzi obdržel 71%) vývojáři z Codemasters zřejmě využili naplno.

Výsledek jejich práce lze pozorovat především na fotorealistické grafice. Kromě notně saturovaného nasvícení se hra bude pyšnit přechodem mezi dnem a nocí (včetně nejjemnějších proměn stínů jako z časosběrných filmů) nebo diváky, kteří budou reagovat na dění na dráze. Dalším zásadním vylepšením bude model poškození, rozlišující celkem tři vrstvy špíny na povrchu auta. Jinak bude možné kompletně zdemolovat přední část podvozku nebo jej ohnout do tvaru písmena U o telefonní sloup nebo silniční lampu. Kdo pojede opatrně, všimne si nových drobností typu ptačího cvrlikání v lese apod. Naopak divokým hráčům se zase snadno může přihodit, že přijdou o pneumatiku a skončí o třech kolech.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

Colin McRae: DIRT jinak nabídne 46 vozidel (každé z nich trvalo vymodelovat čtyřicet dní) a trasy jako Chula Vista, Crandon International, Bark River nebo Knockhill. Změn se dočkala i herní menu, nyní obohacená o efekty jako ve sci-fi filmu Minority Report. Multiplayer sice nedovolí head-to-head závody pro dva, zato na jednu Xbox Live lobby se bude moci napojit až sto hráčů. Dobrou zprávou pro příznivce freestyle motocrossu zase je, že Travis Pastrana, americká hvězda této disciplíny, hru obdařil svým voice-overem a vedle Colina McRae se tak stal jejím druhým maskotem.

Datum vydání je stanoveno na červen pro PC/X360, verze pro PS3 bude následovat záhy. Do té doby si můžete pročíst naše dřívější podrobné novinky (zde a zde). A pokud by někdo neveřil, že třicet nových screenshotů pochází skutečně z hraní, nezbude než doporučit působivý HD trailer (63 MB) z minulého týdne. V něm uvidíte průjezd tichou horskou krajinou, stoupání na precizně vymodelovanou horu a v závěru působivou havárii za hustého děště. Létající pneumatiky a jiné akrobatickými kousky je vidět také v minutovém gameplay traileru (31 MB).
zdroj: PCGames, OXM, IGN

levis

Nejnovější články