Co nás čeká  v Black & White 2?
zdroj: tisková zpráva

Co nás čeká v Black & White 2?

30. 8. 2002 19:06 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

Redaktorům GameSpotu se podařilo "ulovit" na jinak poměrně chudé výstavě ECTS (tedy, alespoň oproti minulým ročníkům) Petera Molyneuxe a jeho kolegy z Lionhead Studios, aby je vyzpovídali ohledně oznámeného pokračování úspěšné strategie Black & White.

Black & White 2 zdroj: tisková zpráva Překvapením se stal Molyneuxův výrok, že her Black & White plánuje v budoucnu vydat alespoň pět (!), přičemž každá následující by měla být ve svém vlastním světě posunuta o něco dál, než minulá. Tak by se vzezřením měly stále více a více přibližovat dnešnímu světa (co potom bude s bohy?).

Tuto změnu poznáme již v očekávaném Black & White 2, kde se opět vžijeme do role všemohoucího. Naši vesničané už nebudou tak tupé ovečky, jako v jedničce. Dokáží se více spoléhat na vlastní rozum a především se naučí novým dovednostem. mezi které bude patřit výroba a používání zbraní či štítů a stavba opevnění na obranu sídlišť. Právě kolem válek a pokroku se bude více méně celá hra točit. To, zda je budete podporovat či dokonce rozdmýchávat nebo jestli se stanete poslem míru, závisí na vaší náklonnosti buď ke zlu nebo k dobru. Sami vývojáři přiznávají, že se B&W2 posune patrně někam více k Populous, křísnutých SimCity.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Novodobých bojů mezi vesnicemi se budou moci účastnit až tisíce postav - ano, tolik bych jich měl engine B&W2 skutečně zvládat. V jejich rukou pak objevíme meče či sekery, chybět nebudou ani děla a šípy. Kromě toho, že vaši lidé mohou bojovat s ostatními kmeny a s jejich kreaturami, jsou schopní stejně dobře zaútočit v případě nespokojenosti i na vás, na což si budete muset dávat velký pozor. Místo obvyklého prosení a žalmů nyní přijde prostě vzpoura. V původní hře se prostředí měnilo v závislosti na tom, jestli jste byli dobrý nebo zlý bůh. V druhém pokračování má být tento prvek doveden k ještě větší zřetelnosti a dokonalosti. Ostatně, celé pojetí světa B&W by mělo být ještě velkoryseji zpracované. Očekávat tak můžeme dramatické nebe se zataženými mraky a silným hromobitím, i poetické zelenající se loučky pod modrou oblohou.

Lionhead pracuje na Black & White 2 od ledna letošního roku, a ačkoliv žádné oficiální datum vydání nebylo oznámeno, tiše se počítá s létem příštího roku. Zajímavostí také je, že na singleplayeru i hře pro více hráčů pracují dva rozdílné týmy téhož studia. Uvidíme, zda se vydavateli Electronic Arts naplní kapsa alespoň tak jako u datadisku Creature Isle.

zdroj: Gamespot a C&VG

kate

Nejnovější články