Chirugicky přesné Metal Gear Solid Rising
zdroj: tisková zpráva

Chirugicky přesné Metal Gear Solid Rising

17. 6. 2010 18:18 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

Kojima chystá nejbrutálnější díl Metal Gear, v němž budete hlavně řezat končetiny a pít krev.

Na pondělní E3 konferenci Microsoftu byl poprvé k vidění nový Metal Gear Solid: Rising, kterému se podrobně věnuje také poslední číslo japonského Famitsu. Dvoustránkový rozhovor s tvůrci se jen hemží slovy jako "sekání" anebo "katana", protože právě Raidenovo máchání s mečem je naprostým klíčem k pochopení hry. Své nepřátele budete moci třeba nejprve vyhodit do vzduchu a pak je přeseknout na dva kusy, ještě než dopadnou na zem. Pokud se s mečem mírně otočíte, přeseknete svůj cíl samozřejmě přesně v dotyčném úhlu, což zaručuje postupné odsekávání všech končetin s až hrozivě chirurgickou přesností. Co se příběhu týče, Rising se odehrává mezi druhým a čtvrtým dílem hry a sleduje, jak a proč se z hlavního hrdiny Raidena postupně stal kyborg.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

V této své finální fázi bude Raiden navíc potřebovat "šťávu", kterou si vycucá vždy pěkně ze zabitých nepřátel. A protože v lidském těle je někde krve méně a někde více, budete muset své protivníky skutečně rozřezávat takticky a s ohledem na to, odkud pak krve vyteče víc. Mečem půjde sice rozseknout třeba i celé auto, zeď, meloun nebo sloupy, slibují autoři, kompletně zničitelné ale herní prostředí přesto nebude. Nemusíte také mít strach, že by byl nový Metal Gear čistě jen o bojování, protože vývojáři hodlají zachovat kontinuitu a nechat možnému "stealth" průběhu hry stejnou volnost jako v předchozích dílech. A konečně od věci není ani poznámka producentů o tom, že přece jenom usekávání hlav patří zvlášť v Japonsku k poměrně kontroverzním tématům a že ačkoliv ve hře tedy budete moci sekat hlavy i lidem, bude to nějakým způsobem jiné, než když se pustíte do kyborgů. Bezhlavé zabíjení všeho, co uvidíte, rozhodně nový Metal Gear nebude tolerovat.

Metal Gear Solid Rising od Kojima Productions vyjde pro PC, Xbox 360 a PlayStation 3, datum vydání zatím nebylo stanoveno.

zdroj: Famitsu

levis

Nejnovější články